Anul acesta

60 de studenți romi vor beneficia de burse în domeniul medicinei

456
Institutul pentru o Societate Deschisă (OSI) împreună cu Fondul de Educație pentru Romi (REF) anunță lansarea progra-mului de burse destinate studenților de etnie romă în domeniul Medicinei și Farmaciei în România, pentru al doilea an consecutiv.
Programul intitulat "Burse medicale pentru romi. Leadership în sănătate: o generație de profesioniști în domeniul sănătății" se desfășoară sub auspiciile Decadei de Incluziune a Romilor 2005 - 2015 și reprezintă o inițiativă fără precedent în Europa Centrală și de Est.
Fondurile programului de burse sunt asigurate de Institutul pentru o Societate Deschisă și vor susține 60 de studenți de etnie romă care studiază sau au intenția de a studia Medicina în România. Fondul de Educație pentru Romi va oferi burse studenților de etnie romă care urmează cursurile facul-tăților de Medicină, Farmacie, Stomatologie sau ale colegiilor de asistenți medicali și moașe, precum și medicilor rezidenți, dacă respectivele instituții sunt acreditate de Ministerul Educației și Cercetării din România. Selectarea studenților pentru obținerea de burse se va face pe baza rezultatelor, a motivației lor profesionale si a potențialului de leadership.
Cei interesați pot accesa formularele de aplicare pentru respectivele burse la www.burseromi.ro sau http://ref.rmusp.org. pe adresa Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi (CRCR), Str. Țebei, nr. 21, Cluj Napoca, 400305, România, în atenția Robert Matei (Coordonator Național Programe de Burse).
Toti semifinaliștii împreună cu mentorii selectați vor participa la un program de pregătire în advocacy, coordonat de Institutul pentru o Societate Deschisă (OSI), în scopul dezvoltării capacității lor personale și de advocacy, astfel încât să poată promova în mod eficient dreptul persoanelor de etnie romă la servicii medicale. În acest scop, Sastipen - Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate va organiza în vara lui 2009 o tabără de advocacy ca parte a programului de pregătire.
Mai multe informații despre programul de burse pot fi găsite la: www.romaeducationfund.org și http://www.soros.org/initiatives/health/focus/roma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9206 secunde