A venit iarna în Europa! Un copil este dat dispărut și trei persoane au murit de hipotermie!

226
A venit iarna în Europa! Un copil este dat dispărut și trei persoane au murit de hipotermie! - 4-1351445148.jpg

Ninsori abundente și puternice rafale de vânt au lăsat fără electricitate zeci de mii de persoane în Alpii francezi și în sudul Franței și au cauzat dispariția unui copil, în timp ce în Elveția au provocat aproape 60 de accidente în ultimele 24 de ore. În Polonia au murit de frig trei persoane, informează Agerpres.

Intemperiile au afectat și circulația în Franța, unde zeci de automobiliști care nu și-au echipat mașinile cu pneuri pentru zăpadă au fost blocați în departamentul Isere de ninsori neobișnuit de abundente.

Un copil britanic de 12 ani care plecase cu bicicleta, sâmbătă, a fost dat dispărut pe insula Porquerolles (sud-est), unde se înregistrează puternice rafale de vânt. Numai bicicleta sa a fost găsită.

În Polonia, unde primele ninsori au fost însoțite de scăderi ale temperaturii sub zero grade, trei bărbați au fost găsiți morți de hipotermie, duminică, a anunțat poliția.

Doi bărbați în vârstă de 52 și, respectiv, 56 de ani au decedat de frig în sud-estul Poloniei.

Zăpada a provocat perturbări ale traficului feroviar, mai ales în centrul Poloniei, și aproape 70.000 de persoane au rămas fără curent electric în zona Varșoviei.

În Elveția, ninsorile au provocat numeroase accidente, căderi de copaci, suspendări ale traficului feroviar, sute de apeluri din partea unor persoane intrate în panică.

Numai în cantonul Berna, aproape 60 de accidente au fost semnalate în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit poliției cantonale. Numărul mare de accidente se explică prin faptul că numeroase vehicule nu erau încă echipate cu pneuri de iarnă și, în plus, rafalele de vânt au doborât mai mulți arbori pe străzi.

În cantonul Fribourg, o coliziune a implicat opt mașini pe autostradă, duminică dimineață, provocând închiderea temporară a tronsonului vizat. Douăsprezece accidente au fost semnalate în cantonul Zurich. În cantonul Schwyz s-a format un ambuteiaj pe un drum de munte, deoarece mașinile fără pneuri de iarnă au derapat pe zăpadă.

Traficul feroviar a fost perturbat în unele locuri. Furtuna a blocat circulația trenurilor pe calea ferată Montreux Oberland Bernois.

La Geneva, pompierii au primit sute de apeluri de la locuitori cuprinși de panică din cauza furtunii care s-a abătut asupra orașului, cu rafale de vânt ce atingeau viteze de până la 100 km/oră, informează aceeași sursă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5185 secunde