Expoziție de artă pe litoral

"Adevăr - Compasiune - Toleranță", la Mangalia și Constanța

881
Turiștii dar și constănțenii pot admira, în perioada 22 august - 8 septembrie, lucrări de un rafinament desăvârșit din creația grupului internațional de artiști consacrați: Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen, Xiqiang Dong și alții, în cadrul Expoziției Internaționale de Artă "Adevăr - Compasiune - Toleranță", organizată de Asociația Română de Qigong Falun Dafa România.

Astfel, între 22 - 31 august acestea vor fi prezentate la Mangalia, la Hotel President - vernisajul a avut loc ieri, la ora 18.30 - iar între 1 - 8 septembrie lucrările vor fi expuse în Constanța, la City Parc Mall - vernisajul va avea loc pe 1 septembrie, ora 17.00.

De opt ani, în întreaga lume

Expoziția de Artă "Adevăr - Compasiune - Toleranță", care face înconjurul lumii din anul 2004, a fost găzduită în diverse săli cunoscute de expoziție cum ar fi: National Arts Club din New York City, Camera Reprezentanților - Statelor Unite, Thomson Centre - Chicago, Columbia University - NY. De asemenea, tablourile au fost expuse și în Asia (National Chengchi University - Taiwan), în Australia (Canberra Legislative Comittee Hall) și aproape în toată Europa. Expoziția a ajuns în România, abia în 2009, după un turneu în peste 45 de țări și peste 200 orașe. Lucrările au putut fi admirate până acum la București, Timișoara, Iași, Oradea, Suceava și Bușteni.

v v v

Potrivit reprezentanților Asociației Falun Dafa România, fiecare tablou reprezintă o poveste adevărată, picturile fiind realizate din dorința de a face cunoscute întregii lumii persecuția și torturile la care sunt supuși practicanții Falun Dafa în China zilelor noastre (o străveche disciplină chineză de meditație) precum și frumusețea unei vieți trăite după standarde morale înalte.

Patru dintre artiști au fost ei înșiși victimele persecuției, fiind torturați de către autoritățile chineze în lagăre de muncă forțată și centre de detenție din China, potrivit Asociației Falun Dafa România.

"Artiștii speră că prin expunerea acestor imagini în fața comunității internaționale vor putea opri persecuția și salva vieți nevinovate. Mesajul final este unul de speranță și triumf", subliniază reprezentanții Asociației.

Expoziția a fost inițiată de re-numitul sculptor chinez, Kunlun Zhang, care a fost eliberat în 2001 dintr-un lagăr de muncă forțată al Partidului Comunist Chinez, după trei luni de tortură psihică și fizică. Principala sa formă artistică de exprimare este pictura realistă în ulei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 August 2011
Stire din Diverse : Capidava, "cetatea de la cotitură"
Miercuri, 24 August 2011
Stire din Diverse : Concert Loredana & Agurida în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.45 secunde