Litoral / Cum să te ferești de hoți în concediu

415
Litoral / Cum să te ferești de hoți în concediu - concediu-1314188112.jpg

Chiar dacă perioada concediilor se apropie de final, poliția română a postat pe internet un ghid de vacanță care cuprinde sfaturi privind prevenirea furturilor din camerele de hotel, sfaturi pentru părinți privind siguranța copiilor minori pe litoral, privind prevenirea fruturilor din autoturisme și din locuințe atunci când sunteți plecat.
Pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel, polițiștii recomandă turiștilor ca la plecarea din camera de hotel ori pe timpul nopții să asigure atât ușa de acces în cameră, ușa de la balcon cât și ferestrele, să nu lase la vedere sau pe balcon bunuri care să-i tenteze pe infractori. Este recomandabil ca banii și bunurile de valoare să fie depozitate în seiful hotelului, iar turiștii să ia la ei numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăți curente.

Tot în ghidul poliției, turiștii sunt sfătuiți să fie prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și să nu se laude sau să-și expună bunurile de valoare.

În cazul în care în vacanță sunteți însoțiți și de copii minori, tot poliția recomandă să nu lăsați copilul să se joace nesupravegheat mai ales în zonele aglomerate, să nu-l trimiteți singur să cumpere ceva. De asemenea, asigurați-vă că minorul știe numele, adresa, numărul de telefon al părinților și numele hotelului în care stă. În cazul în care minorul se pierde de părinți, asigurați-vă că știe să apeleze la un polițist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoțit de un copil pentru a-și găsi familia și că știe să refuze persoane care, sub diferite pretexte, îi cer să-i însoțească.

În cazul în care vă confruntați cu dispariția copilului, apelați în cel mai scurt timp posibil Poliția, la numărul unic de urgență 112 sau la numărul de telefon european 116 000.

În cazul în care plecați în concediu cu mașina personală, nu lăsați în autoturism genți sau sacoșe chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenția infractorilor, nu lăsați în autoturism detectorul de radar, GPS-ul, interfața radio cd-ului auto, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărți de credit, sume mari de bani sau obiecte de îmbrăcăminte, chiar și atunci când părăsiți autoturismul pentru o foarte scurtă perioadă de timp.

Plecarea în concediu este un bun prilej de spargere a locuințelor.

În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, comunicați acest fapt numai persoanelor în care aveți mare încredere. Rugați-i să vă supravegheze locuința, sau să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră. Când trebuie să încărcați multe bagaje pentru o călătorie îndelungată, faceți acest lucru cu discreție, pentru a nu atrage atenția. În privința caselor la curte sau al aparatamentelor situate la parter, unde este posibil accesul prin escaladare, este necesar să vă protejați ferestrele cu grilaje metalice. Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuința de priviri indiscrete. Evitați discuțiile despre bunurile de valoare pe care le aveți în casă. Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conținut să informați străinii că ați plecat în concediu. Evitați găzduirea persoanelor despre care nu aveți date concrete și verificate. În situația în care cheile de la ușa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate sau uitându-le în broască, pe dinafară, acestea au dispărut, schimbați de urgență sistemele de asigurare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 August 2011
Stire din Diverse : Capidava, "cetatea de la cotitură"
Miercuri, 24 August 2011
Stire din Diverse : Concert Loredana & Agurida în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.3045 secunde