Îmbrăcați-vă decent, nu ascultați muzică la căști - Ghidul poliției pentru evitarea violențelor

663
Îmbrăcați-vă decent, nu ascultați muzică la căști - Ghidul poliției pentru evitarea violențelor - bataiesabii66305000-1314183285.jpg

Poliția română a postat pe internet un ghid pentru evitarea violențelor stradale.
Potrivit ghidului poliției, atunci când vă deplasați după lăsarea întunericului, este bine să fiți însoțiți de o altă persoană, să vă alegeți traseul cu grijă, evitând locurile mai puțin circulate, parcurile, zonele slab iluminate sau unde se consumă băuturi alcoolice.

Tot în ghid, poliția recomandă cetățenilor să evite discuțiile în contradictoriu, pe stradă, cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu riposteze la agresivitatea verbală a acestora. De asemenea, sunteți sfătuiți să "ocoliți grupurile de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv".

Ascultatul muzicii la căști atunci când sunteți pe stradă vă poate face rău. "Neauzind ce se petrece în jurul vostru, puteți deveni ușor o țintă a infractorilor", spun polițiștii.

Polițiștii vă recomandă să nu consumați băuturi alcoolice pe stradă. "Fapta constituie contravenție și, totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situații, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări și chiar omor. Consumând alcool în exces veți avea și o capacitate de reacție redusă și puteți deveni cu ușurință victima unui accident rutier, tâlhărie, viol", se mai arată în ghid, potrivit Realitatea.net.

De asemena, poliția vă recomandă să nu vă afișați pe stradă cu lucruri de valoare care i-ar putea tenta pe hoți, să aveți aveți grijă la relații ocazionale și să nu acceptați, fără a lua în calcul toate riscurile la care vă expuneți, compania și anturajul unor persoane necunoscute.

Aveți grijă la vestimentație! Polițiștii recomandă "să adoptați o ținută vestimentară decentă care să nu incite" și să "nu apelați la un limbaj, atitudini sau gesturi obscene care să genereze agresivitate din partea celor cu care veniți în contact". În cazul în care sunteți acostați sau atacați pe stradă, polițiștii vă recomandă să cereți sprijinul celorlalți trecători sau să intrați într-un magazin, să strigați cât puteți de tare pentru a-i alarma pe cei din jur. Iar dacă ați fost martorii unor manifestări violente, anunțați imediat Poliția. Protejând agresorii prin tăcere le dați prilejul să comită și alte fapte de acest gen.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4384 secunde