Adrian Năstase își "joacă" libertatea pe 2 mai

475
Adrian Năstase își
Judecătorii instanței supreme au amânat pentru 2 mai judecarea contestației lui Adrian Năstase la decizia de condamnare la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calității", după ce fostul premier, avocatul acestuia și Irina Jianu au anunțat că nu se pot prezenta la termenul de luni. În 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul "Trofeul calității", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Președinție din partea PSD.

Liderul PSD a contestat decizia în dosarul "Trofeul calității", iar judecarea recursului trebuia să înceapă luni, la Completul de cinci judecători al instanței supreme.

La termenul de luni, Adrian Năstase, avocatul acestuia, Ion Cazacu, și Irina Paula Jianu au cerut amânarea judecării dosarului, din cauza imposibilității de prezentare. Avocatul Ion Cazacu a invocat motive medicale și a depus la dosar acte care atestă că nu se poate prezenta la acest termen.

Judecătorii instanței supreme au luat act de solicitările de amânare a cauzei și au dispus ca discuțiile în acest dosar să înceapă în 2 mai.

După anunțarea deciziei de condamnare în dosarul "Trofeul calității", Adrian Năstase declara că sentința este una "politică", "murdară" și își exprima convingerea că lucrurile vor fi corectate în recurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5009 secunde