Pensionarii vor banii înapoi de la primul ministru

283
Pensionarii vor banii înapoi de la primul ministru - pensionari-1335196033.jpg
Un reprezentant al Federației Naționale a Sindicatelor Pen-sionarilor din România a depus, ieri, la Guvern, un memoriu prin care îi solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu o întrevedere pe tema returnării contribuțiilor de asigurări so-ciale plătite de către pensionari, informează Mediafax.

Potrivit memoriului depus la Guvern, Federația Națională a Sindicatelor Pensionarilor din România dorește să îi prezinte premierului Ungureanu soluțiile pe care le consideră necesare cu privire la returnarea contribuțiilor de asigurări sociale plătite de persoane cu pensii peste 740 lei , în vederea depășirii situației apărute ca urmare a deciziei Curții Constituționale.

Potrivit OUG 107/ 2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reține, de la 1 ianuarie 2011, 5,5 la sută contribuții de sănătate.

În mai multe județe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanțe mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plângeri prealabile la casele județene de pensii, în care solicitau restituirea contribuției de sănătate de 5,5 la sută, iar instituțiile le-au respins pe considerentul că o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanță de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3428 secunde