Ungureanu cere prelungirea termenului de dezbatere publică a legii privind proprietățile confiscate

209
Ungureanu cere prelungirea termenului de dezbatere publică a legii privind proprietățile confiscate - ungureanu-1335256885.jpg
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat prelungirea termenului de dezbatere publică pentru proiectul de lege referitor la restituirea proprietăților confiscate în perioada regimului comunist, informează Guvernul.

"Șeful Executivului consideră că este necesar acest demers având în vedere interesul sporit din partea tuturor celor vizați de acest proiect de lege, precum și dialogul încă în desfășurare între asociațiile foștilor proprietari, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, Ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției", se arată într-un comunicat remis agenției Mediafax.

Guvernul discută cu CEDO o amânare cu minimum șase luni a termenului în care trebuie să modifice legea proprietăților naționalizate, care expiră în luna iulie a acestui an, interval în care să analizeze toate soluțiile posibile de rezolvare a problemei, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.

Transmiterea către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a unei astfel de solicitări de derogare de la termen a fost avansată în ședința de săptămâna trecută a Guvernului, miniștrii Justiției și Afacerilor Externe fiind responsabili pentru analizarea acestei probleme, au arătat sursele.

"Vor avea loc discuții cu CEDO și este posibilă o amânare cu mai mult de șase luni a termenului în care autoritățile trebuie să modifice legea proprietăților naționalizate", declarat sursele citate.

Termenul impus de CEDO în care România trebuie să modifice legea proprietăților naționalizate expiră la 12 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7851 secunde