Ajută copilul să accepte pierderea animalului drag

143
1
Ajută copilul să accepte pierderea animalului drag - 17iananimalcompanie-1389976297.jpg

Articole recomandate

Un animal de companie este, de cele mai multe ori, un adevărat prieten pentru copii, un membru al familiei cu statut special. De aceea, bucuria de a avea un astfel de prieten este asociată, inevita-bil, cu tristețea de a-l pierde, la un moment dat (din cauza vârstei, a unei boli sau a unui accident). Potrivit familie-relatii.acasa.ro, mai mult decât adulții, copiii resimt astfel de pierderi ca pe adevărate tragedii foarte personale și, adesea, le este greu să depășească momentul și să accepte situația că atare. De aceea, ca părinți, trebuie să fiți alături de ei, să îi ajutați să treacă peste o astfel de întâmplare tristă și să îi pregătiți, astfel, să învețe cum să facă față, mai târziu, altor întâmplări dure-roase inevitabile din viață. 


Evitați minciunile! 
Încearcă să eviți orice minciună legată de moartea animalului de casă. A-i spune copilului că pisica a fugit de acasă sau că papagalul a zburat pe fereastră este o idee proastă. O astfel de minciună nu îl va împiedica să fie trist și, în plus, atunci când, la un moment dat, va afla adevărul, se va înfuria pe tine că l-ai mințit. Dacă te întreabă ce se întâmplă cu animăluțul după moarte, încearcă să îi explici fenomenul în funcție de propria concepție pe care o ai despre moarte. Și, pentru că, în fond, nimeni nu știe cu exactitate ce se întâmplă după moarte, este în regulă dacă îi spui copilului că nu știi ce se va întâmpla exact cu prietenul său care tocmai s-a stins. 


Ajută-l să suporte situația! 
La fel ca un adult, un copil poate simți o gamă întreagă de emoții atunci când pierde un animal drag, de la tristețe la singurătate, furie, frustrare, vină etc. Este extrem de important să îți ajuți copilul să în-țeleagă că este firesc să trăiască astfel de emoții și că este în regulă dacă nu vrea să vorbească pe moment despre ele. De ase-menea, arată-ți disponibilitatea de a-l asculta când simte nevoia să vorbească despre ceea ce simte în legătură cu ce s-a întâmplat. 




Comentează știrea

christian louboutin quotes
28 februarie 2014
christian louboutin quotes

how do christian louboutin mens shoes fit Stiri Diverse : Ajută copilul să accepte pierderea animalului drag | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin quotes http://edbusiness.beauty-fitnessegypt.com/images/christian-louboutin-pigalle-100.asp

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum reacționezi  la fricile micuțului
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Când și cum trebuie lăudat copilul
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Monden : Gwen Stefani va avea un băiețel
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum scazi febra copilului
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Îngrijirea copilului bolnav de diabet
Pagina a fost generata in 1.7636 secunde