Medicul de gardă

Cum scazi febra copilului

2944
Cum scazi febra copilului - 10decmediculfebra1386691164-1386752218.jpg

Articole de la același autor

"Am un bebe de șapte luni, îl țin la căldură ca lumea, vremea e cum e și nu l-am mai scos nici afară. Are momente din zi când face febră, uneori nu apuc să-i pun un supozitor, că își revine. Este vesel, are poftă de mâncare și nu înțeleg de la ce face febră. Ce metode naturale merg la un bebe, ca să-i scadă febra? Liliana Dan".

v v v

Fără doar și poate, prima reacție a organismului la orice fel de infecție a copilului, și cu atât mai mult cu cât el este foarte mic, rămâne febra, precizează dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Iar când este vorba de sugari, creșterea bruscă a temperaturii este ceva aproape la ordinea zilei. Având în vedere însă, că scăderea temperaturii este un obiectiv urgent, medicul recomandă, în primul rând, să se admi-nistreze bebelușului un medicament împotriva febrei, recomandat de medicul pediatru, pentru că este obligatoriu ca acesta să corespundă vârstei micuțului.

Temperatura camerei, esențială. La fel de important este ca și temperatura camerei în care stă copilul să nu fie mai mare de 18 - 20 grade Celsius, în caz contrar, riscă să facă febră. Cu toate că tentația majorității părinților este să țină copilul într-un loc cât se poate de călduros, iată că acest lucru îi poate face rău.

O altă metodă care duce la scăderea febrei este și baia. Atenție, însă, ca temperatura apei să fie cu două grade mai scăzută decât temperatura rectală a bebelușului. Cât privește durata băiței, copilul nu trebuie lăsat în apă decât maximum zece minute.

Și lichidele consumate din abundență sunt dușmanii febrei. Așadar, întrucât sugarii se deshidratează repede, ei trebuie să primească apă și alte lichide în cantități suficiente.

Important! Dacă se întâmplă ca temperatura copilului să ajungă la 40 de grade, trebuie chemat de urgență medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Îngrijirea copilului bolnav de diabet
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Când și cum trebuie lăudat copilul
Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : De ce e bine să cânte copilul la pian
Pagina a fost generata in 0.5725 secunde