Alege Techirghiolul pentru tratarea diverselor afecțiuni!

2160
Alege Techirghiolul pentru tratarea diverselor afecțiuni! - techirghiol-1310937277.jpg
Situat pe țărmul Mării Negre, între localitățile Techirghiol, Eforie Nord și Eforie Sud, lacul Techirghiol este recunoscut datorită concentrației mărite de săruri, fenomen ce a permis formarea unui strat de nămol cu calități terapeutice.
Băile reci de pe malul lacului Techirghiol sunt preferate în special de pensionari, dar și de turiști de alte vârste ce folosesc nămolul în tratamentul multiplelor afecțiuni. Tarifele aplicate aici sunt de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, iar accesul este posibil în intervalul orar 8.00 - 18.00. Nămolul de aici este cumpărat de la Sanatoriul din Techirghiol.
Practic, un turist se poate relaxa aici o zi întreagă, folosind cât nămol dorește. Unitatea este dotată cu cabine de duș și vestiare și este structurată în două părți: într-o parte sunt cabinetele medicale și de masaj pentru femei, iar în cealaltă parte, cele pentru bărbați.
O turistă din Iași, Lucica Bechir (59 ani) mărturisește că este foarte mulțumită de această stațiune și că de 30 de ani vine aici, în fiecare vară, pentru a-și trata reumatismul: "Am mai fost și la o stațiune balneoclimaterică din Iași, dar îmi place mai mult aici".
O altă turistă, Ioana Vasile, din București, consideră că nămolul este foarte bun în tratarea afecțiunilor sale: reumatism și osteoporoză, motiv pentru care vine aici de 20 de ani. Însă, este nemulțumită de faptul că nu s-a investit mai mult în această unitate.
Există însă și turiști ce nu vin la Băile reci, ci preferă să își urmeze tratamentul cu nămol în spațiile neamenajate de pe malul lacului Techirghiol. Nămolul este cumpărat de la diverși comercianți de ocazie, ce vând o sticlă de jumătate de litru cu 2 lei. Gheorghe Bârzan, din Medgidia, ne-a spus că vine aici de șase ani și urmează acest tratament cu nămol pentru tratarea reumatismului.
Nicoleta MOROIANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7491 secunde