Alimente care fac rău pielii

215
Alimente care fac rău pielii - ten-1361830168.jpg

Sarea joacă un rol important în apariția pungilor de sub ochi. Medicii recomandă să consumăm zilnic maxim 5 grame de sare pe zi, dar în realitate organismul nostru asimilează o doză de până la trei ori mai mare decât necesarul zilnic.
Specialiștii spun că toate alimentele conțin sare, inclusiv dulciurile. Astfel, pentru a evita excesul de sare, medicii recomandă ca mâncarea consumată să fie nesărată deoarece organismul va asimila acest ingredint din alte surse.


● Creveții, crabul, homarul, dar și legumele cu frunze verzi, precum algele marine și spanacul trebuie mâncate cu moderație. Acestea sunt alimente bogate în iod, substanță care consumată în exces poate duce la apariția acneei. Specialiștii recomandă să consumăm aceste alimente maximum de două ori pe săptămână. Ideal al fi să nu le mâncăm pe toate la aceași masă.


● Lactatele pot fi responsabile de apariția unor probleme dermatologice. Eczemele reprezintă afecțiunea cea mai des întâlnită din cauza acestor alimente. Mai mult, un studiu realizat în anul 2005 arată că persoanele care beau foarte mult lapte prezintă un risc ridicat de apariție a acneei. Lactatele sunt responsabile în special de apariția acneei rozacee.

 

 

Citește articolul integral...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3492 secunde