Alimente care îți strică somnul

131
Alimente care îți strică somnul - alimentecarestricasomnul-1367836520.jpg
Insomnia poate avea efecte negative atât la nivel fizic, cât și psihic. Este foarte important să ne bucurăm de un somn odihnitor, deoarece noaptea organismul se reface și astfel ne încărcăm cu energie pentru o nouă zi de muncă. Dar ce facem dacă nu putem să adormim cu ușurință? Primul și cel mai important pas este să ne revizuim meniul alimentar. Doctorulzilei.ro ne spune care sunt cele cinci alimente care nu ne lasă să dormim bine:

Ciocolata amăruie. Ingredientul cheie din ciocolata neagră este cofeina care împreună cu alte ingrediente precum teobromina, fenetilamina și anadamida, ea poate crește ritmul cardiac, motiv pentru care nu este o idee bună să consumăm nici ciocolată neagră seara.

Mâncărurile grase. Alimentele grase și grele va face stomacul să funcționeze mai mult, atunci când sunt consumate înainte de culcare. Pizza, o mâncare des aleasă pentru cină, are un nivel mare de aciditate din cauza sucului de tomate și poate provoca arsuri la stomac.

Carnea roșie și alte proteine. Carnea roșie consumată seara nu va fi digerată bine și va rămâne în stomac pe toartă perioada nopții. Dacă nu puteți renunța la consumul de carne seara, o alternativă mai sănătoasă ar fi pieptul de curcan. Oricum, consumul de proteine noaptea nu este periculos atât timp cât este moderat.

Alimentele bogate în zahăr și carbohidrați. Dulciurile precum tortul de ciocolată, prăjiturile și alte deserturi de acest gen pot cauza o creștere a nivelului de zahăr din sânge și o desincronizare a nivelurilor de energie. Astfel, consumul înainte de culcare a alimentelor dulci și bogate în carbohidrați contribuie la formarea modelelor de somn neregulat.

Alimentele condimentate. Deși mirodeniile aduc multe beneficii corpului uman, consumul lor la ore târzii poate fi periculos. Studiile au descoperit că alimentele condimentate provoacă deranjare la stomac, menținându-ne în alertă în timpul nopții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2459 secunde