Activități de evitat înainte de somn

356
Activități de evitat înainte de somn - deevitatinaintedesomn-1366806341.jpg
Vrei să adormi dar nu reușești? Este foarte probabil să greșești undeva. Specialiștii ne îndeamnă să evităm următoarele activități, deoarece agită și stresează organismul, chiar dacă aparent ne liniștesc.

Statul în pat nu ajută la nimic

În momentul în care nu pot dormi majoritatea celor care suferă de insomnie aleg să continue să stea în pat cu lumina stinsă, sperând că în acest fel somnul le va reveni. Medicul Nitun Verma, specialist în probleme legate de insomnie, susține că această metodă nu va ajuta. Cel mai indicat lucru în situația de față este să îți găsești ceva de făcut. Medicul este de părere că cititul câtorva pagini dintr-o carte este o sarcină cât se poate de bună pentru revenirea somnului.

Consumul de alcool înainte de somn nu este indicat

Alcoolul înainte de culcare în speranța că această substanță te va face să adormi este o activitate total nerecomandată de medici. Este posibil ca alcoolul să ducă la instalarea somnolenței pentru moment, însă după trecerea efectului băuturii corpul se va trezi din nou. Cel mai indicat este să bei alcool cu câteva ore înainte de a merge la somn și în niciun caz înainte de a te băga în pat.

Renunță la navigatul pe internet

Lumina emanată de ecranul calculatorului, al laptopului sau al tabletei este destul de puternică pe întuneric, ochii rămân alerți, fapt care duce la îndepărtarea nevoii de a dormi.

Evită consumul de cofeină

Cel mai mare inamic al somnului este cofeina. Potrivit medicilor, această substanță are nevoia de circa 6 ore pentru a fi eliminată complet din organism, așa că cel mai bun sfat pentru un somn liniștit este evitarea consumului de cafea, ceai și chiar unele băuturi carbogazoase, la masa de seară.

Exercițiile fizice înainte de culcare nu sunt recomandate

Medicii susțin că exercițiile fizice înainte de culcare reprezintă unul dintre factorii importanți cauzatori de insomnie. Pentru că exercițiile fizice măresc temperatura corpului, creierul va înțelege că nu este acel moment al zilei în care trebuie să dormim. Astfel, nevoia de somn va fi amânată până când organismul își reintră în normal. Este recomandat ca exercițiile fizice să nu fie făcute cu cel puțin două ore înainte de ora de culcare.

(Sursa: www.clickpentrufemei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Sexul pe zile, mai eficient
Pagina a fost generata in 0.3519 secunde