Cum recunoști și cum tratezi dependența de mâncare?

158
Cum recunoști și cum tratezi dependența de mâncare? - dependentademancare-1366806425.jpg
Dependența de mâncare se traduce prin pofta excesivă și nestăpânită de a consuma un anumit produs alimentar. Este o boală asemănătoare dependenței de tutun sau alcool și este considerată mai mult decât un exces alimentar ocazional. Principalele semne ale dependenței de mâncare: mănânci atunci când nu ți-e foame sau când te simți indispus ori deprimat, consumi cantități neobișnuite de mâncare. De asemenea, nu te poți opri din mâncat chiar dacă te-ai săturat și te simți vinovat în urma unui episod de mâncat excesiv. Găsești scuze pentru mâncatul excesiv și te simți bine când mănânci anumite alimente

Cum scapi de această dependență?

Recunoaște că ai o problemă

Încercarea de a refuza să accepți că ești dependent acutizează problema și te împiedică să îi faci față. Odată ce recunoști, ești mai capabil să ai grija de tine și să iei măsurile necesare pentru a o depăși cu brio.

Ține la distanță tentațiile

Orice dependent de mâncare are câteva alimente de la care nu se poate abține: pentru unii sunt dulciurile, pentru alții alimentele sărate. Identifică aceste alimente care te fac să mănânci fără încetare, pentru a le putea ține la distanță.

Calmează-te când ești stresat

Dacă stresul contribuie la faptul că mănânci pe fond nervos, încearcă unele tehnici de combatere a stresului, precum yoga, meditația sau relaxarea.

Mănâncă puțin și des

Este important să controlezi consumul alimentar astfel încât mesele să fie răspândite pe tot parcursul zilei, astfel încât să eviți apariția senzației de foame. Dacă ajungi la punctul în care ți se face foame, riști să dai buzna în alimente, chiar dacă nu ai nevoie de un consum așa mare.

Nu renunța la mâncărurile favorite

Atunci când îți refuzi micile plăceri culinare, pofta de a consuma aceste alimente crește considerabil, mai ales când ai probleme emoționale.

(sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Sexul pe zile, mai eficient
Pagina a fost generata in 0.3213 secunde