Alimente interzise la aceeași masă
Articole recomandate
Specialiștii ne atrag atenția că anumite combinații la aceeași masă ne fac mai mult rău decât bine, cu toate că ar putea fi vorba despre combinații deja tradiționale la români, folosite de ani de zile, considerate și delicioase pe deasupra. Iată care sunt acestea, citate de Sănătate.ro:
1. Toate alimentele de bază cunoscute ca fiind bogate în carbohidrați (pâine, orez, cartofi) nu trebuie combinate cu alimente acide (lămâi, portocale, grepfruit, roșii etc.).
2. Fructele acide produc fermentație și împiedică digestia carbohidraților prin distrugerea enzimelor.
3. Nu trebuie să combinăm alimente bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimente concentrate în carbohidrați (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci).
4. Nu e bine să amestecați două grupe de alimente bogate în proteine. Cele mai frecvente exemple: nuci și carne, ouă și carne, brânză și nuci, brânză și ouă, carne și lapte, ouă și lapte, nuci și lapte. Digestia se desfășoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp și tip de digestie.
5. Nu trebuie să combinăm grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă, brânză, nuci). Grăsimile inhibă secreția de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.
6. Nu combinați fructe și legume acide (portocale, lămâi, ananas, roșii) cu proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci); fructele acide împiedică digestia proteică și determină putrefacție.
7. Și la fructe trebuie respecte anumite reguli. De exemplu, nu trebuie să combinăm mai mult de 3 fructe la aceeași masă (ex: grapepfruit, banană și măr).
1. Toate alimentele de bază cunoscute ca fiind bogate în carbohidrați (pâine, orez, cartofi) nu trebuie combinate cu alimente acide (lămâi, portocale, grepfruit, roșii etc.).
2. Fructele acide produc fermentație și împiedică digestia carbohidraților prin distrugerea enzimelor.
3. Nu trebuie să combinăm alimente bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimente concentrate în carbohidrați (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci).
4. Nu e bine să amestecați două grupe de alimente bogate în proteine. Cele mai frecvente exemple: nuci și carne, ouă și carne, brânză și nuci, brânză și ouă, carne și lapte, ouă și lapte, nuci și lapte. Digestia se desfășoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp și tip de digestie.
5. Nu trebuie să combinăm grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă, brânză, nuci). Grăsimile inhibă secreția de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.
6. Nu combinați fructe și legume acide (portocale, lămâi, ananas, roșii) cu proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci); fructele acide împiedică digestia proteică și determină putrefacție.
7. Și la fructe trebuie respecte anumite reguli. De exemplu, nu trebuie să combinăm mai mult de 3 fructe la aceeași masă (ex: grapepfruit, banană și măr).
Comentează știrea
Relu
8 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014