Alimente interzise la aceeași masă

246
1
Alimente interzise la aceeași masă - alimenteinterzise-1412689852.jpg

Articole recomandate

Specialiștii ne atrag atenția că anumite combinații la aceeași masă ne fac mai mult rău decât bine, cu toate că ar putea fi vorba despre combinații deja tradiționale la români, folosite de ani de zile, considerate și delicioase pe deasupra. Iată care sunt acestea, citate de Sănătate.ro:

1. Toate alimentele de bază cunoscute ca fiind bogate în carbohidrați (pâine, orez, cartofi) nu trebuie combinate cu alimente acide (lămâi, portocale, grepfruit, roșii etc.).

2. Fructele acide produc fermentație și împiedică digestia carbohidraților prin distrugerea enzimelor.

3. Nu trebuie să combinăm alimente bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimente concentrate în carbohidrați (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci).

4. Nu e bine să amestecați două grupe de alimente bogate în proteine. Cele mai frecvente exemple: nuci și carne, ouă și carne, brânză și nuci, brânză și ouă, carne și lapte, ouă și lapte, nuci și lapte. Digestia se desfășoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp și tip de digestie.

5. Nu trebuie să combinăm grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă, brânză, nuci). Grăsimile inhibă secreția de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.

6. Nu combinați fructe și legume acide (portocale, lămâi, ananas, roșii) cu proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci); fructele acide împiedică digestia proteică și determină putrefacție.

7. Și la fructe trebuie respecte anumite reguli. De exemplu, nu trebuie să combinăm mai mult de 3 fructe la aceeași masă (ex: grapepfruit, banană și măr).

Comentează știrea

Relu
8 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Hrișca, o fiță a femeii moderne?
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Desertul perfect pentru silueta perfectă
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum recunoști mierea naturală
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ceaiul de tei – prieten sau dușman?
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Tigăi adaptate la felul de mâncare
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum se menține crocant puiul prăjit
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Așa se face pâinea de casă
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Gogonele picante
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum să ai spor la gătit
Pagina a fost generata in 2.9723 secunde