Cum recunoști mierea naturală

307
1
Cum recunoști mierea naturală - miere-1412689902.jpg
Nutriționiștii nu contenesc să recomande consumul zilnic de miere, datorită beneficiilor extraordinare ale acesteia. Însă, este foarte important să consumăm o miere de calitate, care poate fi recunoscută dacă există și interes în acest sens. În mod natural, mierea are în compoziție și fructoză, și glucoză. Cea cu un conținut mai mare de fructoză se menține în stare lichidă, fluidă mai multă vreme, spun specialiștii Sănătate.ro. În schimb, cea cu un conținut crescut de glucoză se cristalizează rapid, chiar și la câteva săptămâni de la recoltare.

Cristalizarea este, deci, un proces natural, care nu are niciun efect negativ asupra conținutului de substanțe nutritive. Dimpotrivă, mierea cristalizată are, în cele mai multe cazuri, și polen în compoziție, ceea ce-i crește valoarea terapeutică. 

Analize

Dacă ai dubii cu privire la mierea pe care ai cumpărat-o, poți trimite o mostră pentru analiză fizico-chimică și microbiologică la un laborator de specialitate, unde pot fi analizați mai mulți parametri care pot confirma sau infirma falsificarea mierii respective. Acest lucru se face însă pe cheltuiala dumneavoastră. În cazul în care se dovedește că mierea este contrafăcută, te poți adresa Autorității Naționale pentru Protecția consumatorului și poți cere despăgubiri. 

Efectele încălzirii

Atunci când mierea este încălzită la temperaturi de peste 45 de grade Celsius, enzimele din compoziție sunt distruse, la fel și o parte din substanțele nutritive. Acesta este motivul pentru care specialiștii ne recomandă să nu adăugăm mierea în ceaiul fierbinte.

Există situații în care producătorii supraîncălzesc mierea pentru a o fluidiza și adaugă apoi îndulcitori artificiali. Puteți recunoaște mierea supraîncălzită, deci fără valoare terapeutică, analizând cât este de lichidă. Dacă este prea apoasă, există riscul să fi fost încălzită excesiv. În plus, dacă nu are aroma specifică mierii, mai mult ca sigur a fost adusă la temperaturi de peste 50 de grade Celsius. 

Comentează știrea

Relu
8 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Mierea cristalizată este naturală?
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cât costă cea mai scumpă miere
Pagina a fost generata in 1.5754 secunde