De mare ajutor în problemele ficatului

463
De mare ajutor în problemele ficatului - siteleacficat-1408883246.jpg
Iată câteva leacuri simple, de mare ajutor pentru ficatul bolnav, recomandate de Click sănătate:


Mierea. Consumată dimineața, la micul dejun, mierea asigură organismului elementele nutritive care-l revigorează pentru o nouă zi de lucru. Este unul dintre cele mai energetice alimente, foarte ușor asimilabil în organism. În compoziția acestui tonic miraculos se găsesc vitamine, minerale, (fosfor, fier, sodiu, magneziu, siliciu), acizi (formic, acetic, citric, malic), hidrați de carbon, pentru a numi doar o parte dintre valoroasele lui elemente nutritive, care prelungesc viața. În afecțiunile hepatice, mierea acționează ca detoxifiant, administrându-se între mesele principale (câte două-trei lingurițe pe zi, în cure de 20 de zile pe lună), până la ameliorarea bolii.


Sunătoarea. Această plantă face adevărate minuni în problemele ficatului, din cauză că are în compoziție 15 compuși, cu puteri vindecătoare și pentru multe alte boli. Planta acționează ca sedativ, antiseptic, cicatrizant, antiinflamator hepatic și intestinal, antibiotic, revigorant și ca remineralizant. Pentru hepatita cronică și acută, sunătoarea este de un real folos, deoarece protejează ficatul de procesele distructive. În această afecțiune se recomandă infuzia de sunătoare, câte un litru pe zi, în cure de câte patru săptămâni, urmate de o pauză de trei săptămâni. Cura cu tinctură de sunătoare are efecte antiinflamatoare, antiseptice și astringente în toate afecțiunile hepatice. Se iau câte zece picături de trei ori pe zi, un interval de trei săptămâni pe lună. 


Truc! Prin asocierea unor plante precum menta, coada-șoricelului, sunătoarea, turița-mare (câte o lingură din fiecare) se obține un ceai complex, cu proprietăți curative, indicat în afecțiunile hepatice și în cele biliare. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de amestec de plante la o cană cu apă. Se administrează câte două căni pe zi, vreme de două săptămâni pe lună. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ficatul, cel mai rezistent organ?
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru otită
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru o vedere mai bună
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cât costă cea mai scumpă miere
Pagina a fost generata in 2.1115 secunde