Leacuri împotriva punctelor negre

333
Leacuri împotriva punctelor negre - sitepunctenegre-1399220175.jpg
Fără doar și poate, punctele negre sunt o problemă neplăcută, care afectează, în mod special, tenul gras, excesul de sebum fiind cel răspunzător de blocarea porilor. Pentru a preveni apariția acneei, tenul are nevoie de o îngrijire corespunzătoare, mai ales dacă ai tenul gras. Așadar, evită produsele cosmetice de proastă calitate, care conțin diverse substane chimice ce pot duce la iritarea și inflamarea pielii. 


De asemenea, este indicat să îți cureți fața de două ori pe zi, să eviți folosirea cremelor uleioase și a săpunurilor pe bază de uleiuri esențiale, întrucât pot astupa porii.  


Truc! Dacă te confrunți cu punctele negre, un remediu natural eficient este tratamentul pe bază de miere și scorțișoară. Mierea este un bun dezinfectant și cicatrizant, iar scorțișoara are proprietăți antibacteriene.


Pentru prepararea măștii faciale ai nevoie de o lingură de miere și o lingură de scorțișoară. Ingredientele se amestecă bine până când se formează o pastă omogenă. Masca se aplică doar pe zonele cu puncte negre, se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță. 


Pastă de dinți. Aplică în strat subțire pastă de dinți pe zonele afectate și lasă să acționeze aproximativ 25 de minute, după care clătește cu apă din abundență.


Lămâie. Dizolvă în sucul de la o lămâie, un vârf de cuțit de sare de mare. Aplică amestecul pe comedoane. După 20 de minute, spală-ți tenul cu apă călduță. 


Miere simplă. Pune pe tenul curat miere călduță. Las-o timp de 30 de minute, după care clătește cu apă călduță. 


Bandă homemade. Pune într-un vas termorezistent o lingură de lapte și o lingură de gelatină praf. Amestecă bine până când obții o compoziție grunjoasă. Pune paharul în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, pe treaptă medie. Aplică amestecul răcit pe zonele cu puncte negre (nas, barbie, frunte), lasă-l să se usuce, apoi înlătura-l cu grijă.


Masca cu argilă. Prepară într-un bol un amestec din zeamă de la o lămâie, un castravete pisat și două linguri de lapte, peste care adaugi argilă, puțin câte puțin până obții o pastă omogenă. Aplică masca într-un strat gros, dar nu o lasă să se usuce! Atunci când simți că se întărește, tamponează masca cu o dischetă demachiantă imnuiata în apă.


Masca de făină de ovăz. Amestecă apă de trandafiri cu făină de ovăz și aplică pe zonele afectate. Lasă să acționeze cam 15 minute și clătește cu apă rece.


Masca cu roșie și iaurt. Pisează o roșie proaspătă de dimensiuni medii, peste care adaugi două linguri de iaurt. Amestecă bine și aplică compoziția pe față. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru otită
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru o vedere mai bună
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care taie greața
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru crizele de fiere
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple contra mătreții
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Scapă de răceală pe cale naturală
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru pungile de sub ochi
Pagina a fost generata in 2.4 secunde