Leacuri simple contra mătreții

203
Leacuri simple contra mătreții - sitececosmetice26-1390739202.jpg
Iată câteva dintre cele mai simple și la îndemână leacuri împotriva mătreții de pe vremea bunicii, recomandate de Click.ro:
Suc de lămâie cu oțet. Alt remediu preparat acasă presupune amestecarea unei lingurițe de suc de lămâie cu mai multe linguri de oțet. După ce ați aplicat acest amestec pe scalp, bateți câteva ouă într-un bol și aplicați-le și pe ele pe podoaba dumneavoastră capilară. Clătiți cu apă, spălați-vă cu șampon și folosiți apoi un balsam.
Mască din iaurt și zeamă de lămâie. Frecați bine două linguri de iaurt cu două lingurițe de suc proaspăt de lămâie și aplicați prin masare compoziția. După aplicarea tratamentului, acoperiți-vă părul timp de 30 de minute cu un prosop, apoi spălați-vă cu un șamponul antimătreață.  
De preferat ar fi ca după un astfel de tratament să clătiți părul cu infuzie din frunze de nuc. Se pun peste 100 g frunze uscate, zdrobite, în doi litri de apă clocotită. Vasul se va lăsa acoperit zece minute, după care se strecoară și se folosește infuzia, iar părul va căpăta o tentă brună.
Șampon de casă. Puteți începe tratamentul împotriva mătreții cu un șampon pe care să-l pregătiți chiar dumneavoastră. Veți avea nevoie de 50 g semințe de lupin, 30 g ferigă, 30 g coajă de salcie, pe care le puteți găsi la orice magazin naturist, și un litru de apă. Se pun laolaltă într-o oală plantele, se toarnă apa peste ele și se lasă să fiarbă la foc mic zece minute. Se strecoară și se păstrează lichidul într-o sticlă cu dop. Timp de două-trei săptămâni, părul se va spăla seara cu acest șampon, masând totodată și pielea capului.
Suc de lămâie cu ulei de măsline. Amestecați puțin ulei de măsline extravirgin cu zeama de la o lămâie până ce obțineți o mixtură omogenă. Aplicați această mixtură cu ajutorul unui disc demachiant sau al unui tampon de vată, masând rădăcina părului. Lăsați apoi să acționeze circa 30 de minute, fiind recomandat să masați, pe cât posibil, pielea capului pe întreaga perioadă de timp menționată, astfel încât preparatul să acționeze. După cele 30 de minute, clătiți părul și scalpul cu un șampon cât mai puțin agresiv. Ideal ar fi să alegeți un șampon pentru copii. Tratamentul are efect în hidratarea pielii capului, diminuând astfel posibilitatea de apariție a mătreții, dar ajută și la regenerarea părului, împiedicând căderea acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Scapă de răceală pe cale naturală
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru pungile de sub ochi
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cu toamna în păr
Pagina a fost generata in 3.2405 secunde