Ce gătim astăzi

226
Ce gătim astăzi - sitecegatim26-1390739307.jpg
Aperitiv: pate de casă. Ingrediente: 1 kg pește, 3 cepe, 3 căței de usturoi, sare, piper. Mod de preparare: Fierbe peștele în apă cu sare până când se topesc oasele. Adaugă ceapa și mai lasă să fiarbă. Când a fiert, scurge peștele de apă și mixează cu ajutorul unui blender. Amestecă bine până obții o pastă cremoasă. Asezonează cu sare și piper după gust. Pateul de pește se păstrează în frigider. Se servește cu pâine prăjită și usturoi tocat. 


Mâncare de iarnă. Ingrediente: 1 kg carne de vacă, un os de vită cu măduvă, o bucată picior de vițel, 2 morcovi, un păstârnac, o ceapă, jumătate țelină, 3 litri apă, un ou, o linguriță sare. Mod de preparare: Se spală carnea, osul, piciorul de vițel, se adaugă o parte din sare, apoi se lasă să fiarbă la foc potrivit, curățindu-se spuma. Se adaugă zarzavatul curățat și spălat și se mai lasă să fiarbă la foc mic până când lichidul scade la jumătate. Se scoate carnea, apoi se strecoară supa. Se lasă să se limpezească până se răcește, când se ridică toată grăsimea la suprafață, care se scoate cu o lingură. Apoi oala cu supă se pune din nou pe foc. Așa-zisul bulion se limpezește cu un albuș de ou, procedând în felul următor: se bate albușul spumă, cojile oului se spală, se usucă și se pisează mărunt, apoi se introduc împreună cu albușul în supa clocotită. Se bate supa cu un tel, oala fiind trasă pe marginea aragazului, până se încheagă albușul. Se strecoară printr-un tifon așezat pe strecurătoare și se adaugă carnea. Se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu saleuri cu chimen sau cu cașcaval.
Clătite. Ingrediente: o cană de făină, o lingură de zahăr, 2 lingurițe de praf de copt, un sfert de linguriță de sare, un ou bătut, o ceașcă de lapte, 2 linguri de ulei, 2 banane coapte și tăiate felii, sirop de caramel. Mod de preparare: Într-un vas, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un alt vas, se amestecă oul, laptele, uleiul și feliile de banană. Cele două amestecuri se combină. Apoi se va pune la foc mediu o tigaie unsă cu ulei. Se va adăuga în tigaie aproximativ un sfert de cană din aluat pentru fiecare clătită. Clătita se va ține la foc până când va deveni aurie pe ambele părți. După ce sunt gata, clătitele vor fi stropite cu sirop de caramel din belșug.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Luni, 18 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cât de repede știi să gătești
Pagina a fost generata in 2.0805 secunde