În farfuria românilor. Mâncarea gătită vs. mâncarea cumpărată

147
În farfuria românilor. Mâncarea gătită vs. mâncarea cumpărată - infarfurii-1385406546.jpg

Articole de la același autor

Trei sferturi din consumatorii din mediul urban apreciază că mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât cea cumpărată, iar 89 la sută cumpără produse proaspete, neprocesate și doar 11 la sută aleg semipreparate sau mâncare gătită. Conform unui studiu recent, intitulat "În bucătăria românilor - de la raft în farfurie", 42 la sută din consumatori consideră că nu mănâncă nici sănătos, nici ne-sănătos. De asemenea, 36% din-tre respondenți apreciază că pro-dusele bio sunt mai sănătoase decât alimentele ce nu sunt considerate bio, în timp ce 28% cred că această afirmație nu este adevărată. În plus, 36% dintre respondenți nu pot exprima o poziție clară pe acest subiect. Aproape o treime din cei intervievați nu iau micul dejun, motivând această decizie prin lipsa unei nevoi de a mânca, precum și prin lipsa de timp. În ceea ce privește gătitul, raportul notează o implicare mai mare a bărbaților în bucătărie odată cu înaintarea în vârstă, pentru că le place să încerce rețete experi-mentale, iar atunci când au reușite culinare se simt mai încrezători în forțele proprii.Bucătăria și ritualurile specifice (gătitul și așezatul mesei) sunt factori de atracție pentru copii. Bucătăria devine un teatru de interacțiune familială și o scenă propice pentru educare, pentru căpătarea unor deprinderi și transmiterea unor valori de la părinți la copii. Totodată, adolescenții oferă susținere la cumpărături, iar mamele sunt cel mai adesea respon-sabile de pregătirea pachetului zilnic pe care îl iau la școală, opțiunea numărul unu rămânând sandvișul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3956 secunde