Ce subvenții vor primi constănțenii pentru încălzirea locuinței

48298
71
Ce subvenții vor primi constănțenii pentru încălzirea locuinței - subventiicaldura1-1382638860.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 28 octombrie, toți constănțenii care doresc să beneficieze de ajutor pentru încălzirea locuinței își pot ridica formularele cu cererea care trebuie completată. Formularele pot fi descărcate și de pe site-ul Primăriei Constanța. Pentru persoanele care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat - RADET, cererile se ridică de la sediul Primăriei de pe strada Ecaterina Varga nr. 25 - 27, pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale - Congaz, butelii GPL sau energie electrică, cererile se găsesc la biroul Primăriei de la City Park Mall (Sky Level), iar pentru cei care se încălzesc cu lemne de foc, formularele sunt la sediul de pe strada Amzacea nr. 13. Reprezentanții Primăriei Constanța fac un apel către constănțeni să citească cu maximum de atenție care sunt condițiile pentru a putea beneficia de ajutor de încălzire și care sunt actele ne-cesare. "Introducerea obliga-tivității solicitării actelor necesare pentru a putea beneficia de ajutor pentru încălzire aparține Minis-terului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Nu este nevoie să solicitați niciun fel de adeverințe de la Casa Județeană de Pensii sau Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă! Pensionarii trebuie să depună doar cupoa-nele de pensie, iar șomerii doar cuponul de ajutor de șomaj. Pri-măria Constanța a încheiat proto-coale de colaborare cu cele două instituții, iar verificările se fac în bazele de date", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Fără proprietăți și mașini noi!

Pentru a beneficia de ajutoarele de încălzire de la Guvern, o familie sau o persoană singură nu trebuie să dețină în proprietate, în integralitate, două sau mai multe spații locative pe raza municipiului Constanța sau terenuri mai mari de 1.000 de metri pătrați în zona urbană și 2.000 de metri pătrați în zona rurală. De asemenea, nu primesc ajutorul social de la stat cei care au un autoturism sau o motocicletă mai noi de zece ani și nici să aibă mai mult de un autoturism sau o motocicletă mai veche de zece ani. În plus, cei care dețin autoutilitare, autocamioane, rulote, microbuze, șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, tractoare sau combine, presă de ulei sau moară de cereale, gatere de tăiat lemn, conturi în bancă cu mai mult de 3.000 de lei și animale a căror valoare netă de producție depășește suma de 1.000 de euro pentru o persoană singură, respectiv 2.500 de euro pentru familie, sunt excluși de la ajutorul pentru încălzire.

1.500 de lei, venitul maxim pentru a primi subvenție

Pentru beneficiarii care se încadrează la toate condițiile, în funcție de tranșa de venit, Primăria Constanța suplimentează ajutorul de la Guvern astfel încât să se acopere în jur de 90 la sută din valoarea facturii la RADET. Ajutorul de la Guvern se oprește la persoanele cu un venit de peste 786 de lei, dar primăria suportă 50 la sută din factura la căldură. Subvențiile de la autoritățile locale continuă până la tranșa de venit de 1.500 de lei, unde se oferă un ajutor de la primărie de 25 la sută din valoarea facturii la RADET. De asemenea, primăria compensează un sfert din valoarea încălzirii pentru cei care nu se încadrează în condițiile impuse de Guvern și dețin unul din bunurile enumerate mai sus, cu excepția celor care au două sau mai multe spații locative pe raza municipiului Constanța.

500 kg de lemne de foc

Pentru persoanele care se încălzesc cu lemne de foc, Guvernul compensează maximum 54 de lei pe lună, în funcție de venit, și minimum 16 lei pe lună, pentru cei care au venituri sub 615,1 lei, iar primăria compensează maximum 1.500 de kg pe sezon și minimum 500 de kg pe lună. Cei care nu se încadrează în condițiile Guvernului primesc numai ajutorul de la primărie, constând în 500 de kg de lemne de foc pentru tot sezonul rece.

Subvenții de la Primărie, dacă nu dă Guvernul!

Persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale primesc compensări numai de la Guvern, pornind de la 262 de lei, pentru cei cu venituri între 0 și 155 de lei, până la 20 de lei, pentru cei ale căror venituri sunt între 540,1 și 615 lei. Primăria suportă doar o parte din factura celor care sunt excluși de la ajutoarele de la Guvern, pornind de la 272 de lei pentru persoanele cu cele mai mici venituri și ajungând la 60 de lei pentru cei cu venituri între 615,1 și 1.300 de lei.

Cei care folosesc butelii GPL pentru sobe sau centrale cu funcționare GPL și care dețin bunuri de pe lista prezentată mai sus vor primi subvenție numai de la Guvern, de la 136 de lei la 34 de lei, în ordinea descrescătoare a venitului.

120 lei pentru încălzirea cu curent electric

Pentru încălzirea cu energie electrică, Guvernul compensează numai pentru cei care se încadrează în condițiile impuse de Ministerul Muncii, iar Primăria îi ajută numai pe cei care sunt excluși, din cauză că dețin bunuri. Guvernul dă maximum 240 de lei și minimum 48 de lei, iar primăria dă maximum 120 de lei și minimum 24 de lei.

Dosarele se verifică la sânge

Angajații primăriei vor efectua prin sondaj anchete sociale. Dacă se constată că nu s-a declarat corect numărul membrilor de familie și / sau nu s-a completat lista bunurilor aflate în proprietate, dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinței încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se recuperează în condițiile legii. Se vor face, de asemenea, verificări ale declarațiilor privind veniturile realizate și bunurile deținute în proprietate de către fiecare membru din familia beneficiară de ajutor de încălzire prin compararea cu informațiile deținute de alte instituții. Declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decât cele reale, în scopul vădit de a obține foloase materiale necuvenite, constituie infracțiune de fals, uz de fals sau înșelăciune, după caz, și se pedepsește potrivit dispozițiilor codului penal. Declararea incorectă a compo-nenței familiei, a veniturilor membrilor acesteia, precum și a bunurilor deținute se sancționează cu amendă între 200 și 1.000 de lei.

Comentează știrea

71 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 
noni
25 octombrie 2013
Solicit lamuriri !!

Pe situl primariei scrie ca nu trebuie sa detii masina cu motor mai mare de 1600 cm si voi scrieti ca sa nu detii masina mai noua de 10 ani !! Care draqu e adevarul ????

fane
25 octombrie 2013
lamuriri

De asemenea, o modificare importantă vizează proprietarii de autoturisme. Dacă anul trecut, cei care dețineau un autoturism cu capacitate cilindrică peste 1.600 cmc nu primeau ajutor, anul acesta s-a renunțat la mărimea motorului în detrimentul vechimii mașinii. Astfel, cei care dețin autoturism mai nou de 10 ani nu vor încasa ajutorul

Răspuns la: Solicit lamuriri !!
Adăugat de : noni, 25 octombrie 2013
Pe situl primariei scrie ca nu trebuie sa detii masina cu motor mai mare de 1600 cm si voi scrieti ca sa nu detii masina mai noua de 10 ani !! Care...
Constatare
25 octombrie 2013
Formular incalzire

Degeaba descarci formularul de pe situl Primariei, nu se poate lista, imprimanta nu "vede" ultimele 2 randuri din fiecare pagina...

noni
25 octombrie 2013
de acord

Fane, sunt de acord cu textul, stiu ce spui dar am verificat zilele trecute pe situl primariei si la ajutoare pt caldura , pt cei care se incalzesc de la RADET, scrie foarte clar, ca nu e importanta vechimea ci capacitatea cilindrica. Conditiile minime erau astfel: depozit bancar nu mai mare de 3000 lei, masina nu mai mare de 1600 cm cubi, fara alte proprietati in afara de cea de domiciliu si fara animale de ferma(cateva vaci, cateva oi, etc, etc)... Pentru ca daca se leaga de vechimea masinii, toata lumea are de bine de rau, un Matiz, un Logan, ceva mic pt folosinta familiei...DECI I-A BELIT PE TOTI !!! Daca le ai, nu primesti subventie, daca nu platesti intretinerea la timp primesti penalizare....deci 3M !!!

Răspuns la: lamuriri
Adăugat de : fane, 25 octombrie 2013
De asemenea, o modificare importantă vizează proprietarii de autoturisme. Dacă anul trecut, cei care dețineau un autoturism cu capacitate...
DECE
25 octombrie 2013
ESTE TARIFUL CEL MAI MARE

SA EXPLICE PRIMARUL MAMAIEI DECE TREBUIE SA SUPORTAM CEL MAI MARE TARIF LA GCAL DIN TARA ?OARE TOTI CONSILIERII SUNT MULTUMITI DE PRESTATIILE PRIMARULUI DACA DA DECE ?(GHICI CIUPERCA CEI)

pret gigacalorie
25 octombrie 2013
sa vorbim vorbe

Prețul de producție al gigacaloriei pentru reședința județului Caraș-Severin este de 430 de lei, iar prețul plătit de consumatori va fi de 387 de lei pe gigacalorie, diferența fiind subvenționată. Chiar și cu subvenții, cei din Reșița plătesc cel mai mare tarif din țară.

Răspuns la: ESTE TARIFUL CEL MAI MARE
Adăugat de : DECE, 25 octombrie 2013
SA EXPLICE PRIMARUL MAMAIEI DECE TREBUIE SA SUPORTAM CEL MAI MARE TARIF LA GCAL DIN TARA ?OARE TOTI CONSILIERII SUNT MULTUMITI DE PRESTATIILE...
ct
3 decembrie 2013
lingaii primarului...

de ce nu dai explu capitala, unde gigacalori este 170 lei pt TOTI bucurestenii ? noi in Ct, avem printre cele mai mari preturi, asta e adevarul, sunt multe orase care platesc jumatate din pretul de la Ct ! de ce trebuie sa platim armata de incompetenti de la RADET?

Răspuns la: sa vorbim vorbe
Adăugat de : pret gigacalorie, 25 octombrie 2013
Prețul de producție al gigacaloriei pentru reședința județului Caraș-Severin este de 430 de lei, iar prețul plătit de consumatori va fi de...
Louis Vuitton M90107 replica
5 noiembrie 2014
Louis Vuitton M90107 replica

Greetings from Idaho! I'm bored to death at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't wait to take a look when I get home. I'm shocked at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site! Louis Vuitton M90107 replica http://www.postcardshows.com/?shop=Louis-Vuitton-M90107-replica&id=2984

jordan xi bred retro
5 noiembrie 2014
jordan xi bred retro

Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same results. jordan xi bred retro [url=http://geologistsofjacksonhole.org/GofJHRevB/Welcome.html?shop=jordan-xi-bred-retro&id=6344]jordan xi bred retro[/url]

is air jordan owned by nike
5 noiembrie 2014
is air jordan owned by nike

Right now it looks like Expression Engine is the best blogging platform available right now. (from what I've read) Is that what you are using on your blog? is air jordan owned by nike

71 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Social : RADET va da drumul la căldură de vineri
Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Social : RADET începe probele la cald
Pagina a fost generata in 0.4987 secunde