INS. Câți bani cheltuiesc românii pe mâncare

86
INS. Câți bani cheltuiesc românii pe mâncare - mancare-1373022005.jpg

Articole de la același autor

Cheltuielile totale ale populației, au fost, în trimestrul întâi al lui 2013, în medie, de 2.312 lei lunar pe gospodărie (809 lei pe persoană) și au reprezentat 91,7% din nivelul veniturilor totale. 

Conform datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.).

Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 0,3%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Social : INS. Câți bani au românii
Pagina a fost generata in 0.7176 secunde