Reguli de bază pentru îngrijirea părului creț

249
Reguli de bază pentru îngrijirea părului creț - parcretjpeg-1380803732.jpg

Articole recomandate

Părul creț este în general foarte uscat, de aceea are nevoie de o hidratare mai puternică. Pe lângă șampon și balsam, folosește săptămânal și o mască hrănitoare, care îl mai înmoaie și îți definește buclele.

Tratamente făcute în casă. Dacă preferi să folosești tratamente făcute în casă, îți recomandăm cu încredere o mască 100% naturală. Alege două sau trei dintre următoarele ingrediente, pe care le amesteci într-un bol și le aplici pe părul umed. Le lași timp de aproximativ 20 de minute, după care îți clătești părul. Cele mai bune ingrediente pentru masca de păr făcută în casă: avocado, banane, miere, gălbenuș de ou, maioneză, ulei de măsline, ulei de argan, ulei de cocos.

Cum să îți aranjezi părul creț. Majoritatea stiliștilor îți recomandă să eviți să îți periezi buclele. Trebuie să folosești un pieptăn cu dinții rari atunci când vrei să îl aranjezi și să nu faci abuz de el dacă vrei să nu ai părul mare.

Evită uscarea cu foenul și chiar și uscarea cu ajutorul prosopului pentru că îți poate desface buclele și crea prea mult volum. Fă-ți un turban cu prosopul sau un tricou mai vechi, care să absoarbă excesul de apă, apoi fixează-ți cărarea, folosește un spray pentru descurcarea părului (găsești în gamele de îngrijire a părului destinate copiilor) și piaptănă-l cât mai puțin.

Investește în produse de calitate. Dacă ești mai mereu pe fugă și nu ai timp să îți lași părul să se usuce singur, poți să investești într-un foen cu difuzor. Toate crețele îl iubesc! E ca și cum mai multe degete ți-ar răsuci șuvițele de păr în același timp și l-ar usca așa. Deci, practic, poți să imiți efectul foenului cu difuzor și cu degetele, doar că durează mai mult și nu are același rezultat ca la carte.

Protejează firul de păr de efectele nocive ale foenului și folosește uleiuri de protecție termică și întotdeauna treapta cea mai mică de căldură.

(Sursa: www.cosmopolitan.ro) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Machiaj în funcție de culoarea părului
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Coafură sexy în timp record
Pagina a fost generata in 1.6205 secunde