Cum să avem unghiile strălucitoare și fără lac

282
Cum să avem unghiile strălucitoare și fără lac - unghiistralucitoare-1380041135.jpg

Articole recomandate

Unghiile ni se rup prea ușor, se pătează, se exfoliază? Pielițele sunt inestetice, iar dacă le tăiem adânc, suferim vreo infecție? Poate că pentru unele persoane din jurul nostru asta nu contează nici cât negru sub unghie, dar de ce să nu ne știm noi impecabile în ce privește aspectul din cap până-n picioare? Iar picioarele se termină, evident, cu zece unghii. Există metode simple să le îngrijim. 

Cum tratăm unghiile exfoliate 

Exfolierea, adică îndepărtarea unor porțiuni din pelicula naturală care protejează unghia, are drept cauză cea mai frecventă folosirea detergenților când spălăm cu mâinile goale vase sau rufe. Prevenirea exfolierii este, așadar, ușoară: avem mânușile de cauciuc la îndemână, lângă chiuvetă. În caz că nu le-am folosit când a trebuit sau că s-au exfoliat unghiile din alt motiv, amestecăm zeama de la o jumătate de lămâie cu două linguri de ulei de măsline. Punem soluția pe foc și o lăsăm să se încălzească până la o temperatură suportabilă pentru degetele noastre. Ținem vârfurile degetelor înmuiate în acest lichid până ce el se răcește. Repetăm tratamentul în fiecare zi, înainte să mergem la culcare. În vreo zece zile ar trebui să dea roade.

Cum tratăm unghiile prea moi

Amestecăm o linguriță de miere cu un gălbenuș crud și două lingurițe de lapte cald. Ținem unghiile în această soluție vreme de 15 minute, apoi le spălăm cu apă călduță. Urmăm terapia zilnic.

Cum tratăm unghiile pătate

Petele apar din cauza ojei și a lipsei de zinc din organism. Sigur, putem acoperi petele cu ojă, dar e bine ca din când în când, o zi sau două, să lăsăm unghiile să se aerisească, ținându-le fără ojă și nelăcuite. Ce avem pentru pete? O soluție formată dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de apă oxigenată. Tamponăm unghiile pătate, le lăsăm așa zece minute, apoi le spălăm cu apă caldă și le hidratăm ungându-le cu ulei de măsline sau de migdale.

Cum tratăm unghiile

să crească mai repede

O lingură de ulei de măsline sau de migdale o amestecăm cu una de oțet de mere. Ținem unghiile în ea 10 minute, seara. Într-o săptămână, leacul ăsta își va arăta eficiența. Nu doar că unghiile ne vor crește mai cu spor, dar vor fi și mai sănătoase, mai rezistente.

(Sursa: www.flu.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Machiaj în funcție de culoarea părului
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Coafură sexy în timp record
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Totul despre fondul de ten
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Soluții naturale anti-cearcăn
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Make-up pas cu pas: culori pastel
Pagina a fost generata in 1.663 secunde