Fructele de toamnă, ideale pentru îngrijirea tenului

115
Fructele de toamnă, ideale pentru îngrijirea tenului - fructedetoamna-1380803610.jpg

Articole recomandate

Fructele de toamnă, foarte bogate în vitamine, sunt o adevărată sursă de sănătate. Însă femeile au un motiv în plus ca să le consume, datorită efectelor benefice pe care le au asupra tenului. 

Merele sunt recunoscute pentru proprietățile tonifiante și revigorante, care fac minuni cu tenul obosit și lipsit de strălucire. Este bine să consumați cât mai multe mere, iar dacă vă faceți o mască cu măr, o să constatați că tenul dumneavoastră întinerește.

Rețeta este simplă: nu trebuie decât să dați pe răzătore un măr și să îl amestecați cu două lingurițe de miere. La fel de bun este și sucul proaspăt de mere, care poate fi aplicat ca atare pe față, prin tamponare ușoară.

Perele au efect similar celui oferit de mere. Prin urmare, pot fi combinate cu aceleași ingrediente și pot fi folosite sub aceeași formă pentru a obține măști eficiente pentru ten. Una dintre cele mai bune metode este să tăiați felii subțiri de pere și să le țineți pe față de zece minute.

Prunele sunt bogate în vitamina A și potasiu și sunt recomandate persoanelor care au tenul gras. O să constatați că problemele pe care vi le produce excesul de sebum se reduc dacă introduceți în alimentație cât mai multe prune sau dacă vă aplicați pe față o mască de prune în diverse combinații.

Gutuile. Ori de câte ori vă simțiți tenul iritat sau chiar excesiv de uscat, încercați masca pe bază de gutuie, care vă va hrăni delicat tenul și îi va reda luminozitatea. Această mască se prepară dintr-o gutuie coaptă, amestecată cu o linguriță de miere de salcâm. În urma acestui tratament, pielea va fi din nou netedă și suplă.

Strugurii. Din când în când, e bine să vă curățați tenul cu suc proaspăt de struguri, care, datorită mineralelor pe care le conține, va curăța și hidrata în același timp tenul. Puteți folosi struguri albi, dar și cei negri au același efect.

(Sursa: www.realitatea.net)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Machiaj în funcție de culoarea părului
Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ține ridurile la distanță, din timp
Pagina a fost generata in 1.3894 secunde