Leacuri pentru otită

252
Leacuri pentru otită - siteleacuriotita-1398795074.jpg
Numai cine nu a avut niciodată dureri de urechi nu știe cât de cumplite sunt. Din fericire, atât durerile, cât și mâncărimea și senzația de ureche înfundată pot fi ameliorate cu remedii naturale, care, potrivit Click Sănătate, au capacitatea de a distruge bacteriile și de a reduce inflamațiile specifice otitei. Iată câteva dintre acestea:


Amestec de plante
Amestecă în părți egale plante precum salvie, gălbenele, tătăneasă și coada- șoricelului. Prepară un ceai dintr-o linguriță de amestec la 200 ml de apă fiartă și lasă la infuzat 15 minute. De două ori pe zi, fă spălături ale urechii cu acest preparat.


Eucaliptul, efect antiinflamator
Uleiul volatil de eucalipt are acțiune antiinflamatoare și antiinfecțioasă. Poți lua acest remediu intern câte trei picături de trei ori pe zi cu apă sau ceai. Util este să faci și inhalații cu 10 picături de ulei la 100 ml de apă fierbinte.


Propolisul, pe post de antibiotic
Pentru a înlătura infecția și pentru a reduce inflamațiile poți face un tratament cu tinctură de propolis. Până la vindecarea otitei este bine să iei zece picături de tinctură de câte trei ori pe zi. O altă metodă este să îmbibi un tampon de tifon în tinctură de propolis 30% și să pui seara în ureche.


Important! După o răceală puternică, dacă ai mers la piscină sau dacă obișnuiești să te scarpini în ureche cu diferite obiecte, precum ace de siguranță sau bețe de chibrit, te poți confrunta cu neplăcerile otitei.


Boala este o infecție bacteriană sau virală la nivelul urechii, care duce la inflamații, acumularea de secreții, durere și, uneori, febră. La primele semne ale otitei este bine să te prezinți la medic, însă, pe lângă tratamentul prescris de acesta, poți combate boala și cu ajutorul remediilor naturiste.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru o vedere mai bună
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care taie greața
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru crizele de fiere
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple contra mătreții
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Scapă de răceală pe cale naturală
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru pungile de sub ochi
Pagina a fost generata in 2.756 secunde