"Anatolia - Kapadocia, leagănul iubirii și al toleranței"

575
Sub deviza "Anatolia - Kapadocia, leagănul iubirii și al toleranței", la Biblioteca "V.A. Urechia" din Galați s-a desfășurat, de curând, o amplă manifestare culturală organizată de instituția gazdă în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România - Filiala Galați, reprezentată de Gülten Abdula Nazare.
Așa cum spune și titlul manifestării, dezbaterile s-au concentrat în jurul istoriei și misterelor care fac din ținutul anatolian Kapadocia una dintre cele mai atractive destinații de vacanță pentru turiștii pentru care Turcia nu se rezumă numai la bazarul din Istanbul.
Urmele celor aproximativ 3.000 de biserici în piatră răspândite în întregul ținut anatolian și orașele subterane sunt doar două dintre minunile ce se ascund în mijlocul unei pustietăți fără margini.
În jurul poveștilor de aici, s-au înfiripat și dezbaterile din cadrul proiectului "Anatolia - Kapadocia, leagănul iubirii și al toleranței", evenimentul derulându-se pe mai multe coordonate - prezentări de lucrări ("Armonie religioasă și toleranță socială în Anatolia medievală", "Kapadocia - mărturia civilizației creștine", "Toleranță religioasă în România"), expoziții de carte și de măști, dar și donații de carte la biblioteca gălățeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Ficăței cu mămăliguță
Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Joaca e o treabă serioasă de copil!
Pagina a fost generata in 3.0304 secunde