Așa îți recapeți energia

79
Așa îți recapeți energia - ok-1368220986.jpg
Ești bătrân numai dacă te simți astfel – spune o zicală. Lipsa de energie și oboseala ajung să facă parte din rutina zilnică, mai ales în zilele în care nu-ți ajunge timpul pentru a le da de capăt la toate. Click Sănătate prezintă câteva trucuri care te ajută să-ți recapeți energia necesară!


Exclude problemele de sănătate


Oboseala este unul dintre ,,semnele" pe care le transmite organismul în cazul unor afecțiuni precum diabetul zaharat, problemele cardiace, artrita, anemia, probleme cu tiroida sau sindromul de apnee în somn. Pentru a exclude posibilitatea acestor afecțiuni, cu atât mai mult dacă ele face parte din istoricul medical al familiei, nu amâna vizita la medic. Pe lângă aceste afecțiuni, tratamentul medicamentos poate duce, la rândul lui, la apariția stării de oboseală.


Nu strică puțină mișcare


Exercițiile fizice sunt chiar ultimele lucruri de care ai chef în momentele în care te simți obosit. Cu toate acestea, numeroase studii în domeniu au arătat că activitatea fizică poate crește nivelul de energie. ,,Exercițiile fizice au fost în mod constant asociate cu mai multă vitalitate și un stil de viață sănătos. Persoanele care obișnuiesc să facă mișcare au mai multă încredere în forțele proprii, pe lângă faptul că își antrenează musculatura și reduc riscul de apariția a mai multor afecțiuni", a afirmat Kerry J. Stewart, director al departamentului de Cercetări Fiziologice din cadrul Universității ,,Johns Hopkins" din SUA.


Hidratarea, una dintre soluțiile energizante


Deshidratarea nu numai că afectează performanța fizică, ci poate reduce și nivelul de energie a organismului. ,,Cercetările realizate de-a lungul anilor au arătat că deshidratarea poate afecta antrenamentele sportivilor. La fel se întâmplă și în cazul persoanelor care nu fac sport de performanță, ci doar sunt prinse între mai multe activități. Din cauza deshidratării apare în primă fază starea de oboseală", a spus Dan Judelson, profesor de Kinesiologie la Universitatea de Stat din California.
Sursa: clicksănătate.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2588 secunde