Eolienele bat un nou record! Au produs mai mult decât centrala de la Cernavodă

1114
1
Eolienele bat  un nou record! Au produs mai mult decât centrala  de la Cernavodă - eoliana-1357691706.jpg
Ieri, producția de energie eoliană a României a înregistrat un record istoric! Conform datelor prezentate de operatorul național de transport de energie electrică - Transelectrica, începând de luni, după ora 13.00, eolienele au funcționat la peste 1.000 MW, iar în cursul dimineții de ieri s-a atins și maximul. Mai exact, producția de energie din surse eoliene era ieri, la ora 11.00, de 1.500 MWh, un record al tuturor timpurilor și mai mult decât a produs vreodată centrala nucleară de la Cernavodă. La ora 11.18, energia produsă de parcurile eoliene depășea atât energia produsă de reactoarele de la Cernavodă, cât și energia produsă de hidrocentrale. Mai mult, eolienele au depășit și centralele care func-ționează pe gaze sau păcură.


Astfel, din cele aproape 800 de turbine de vânt amplasate în România, cu precădere Dobrogea, 600 produceau ieri electricitate. Ponderea producției de energie eoliană în totalul național era de aproape 18%, mai mult decât centrala nucleară de la Cernavodă - 16,7% , suficientă pentru a acoperi întreg consumul populației. Precedentul record în eolian era de 1.170 de MW, înregistrat în luna iulie 2012. 


Comentează știrea

raspopitu
9 ianuarie 2013
eolienele mandria tarii

Energia produsa prin eoliene scumpesc kw pentru cetatean , deoarece "certificatul verde" acordat investitorului se acopera prin pretul pe kw. Intrebare pentru dl Ponta: este normal ca energia electrica produsa de vant sa determine scumpirea Kw la cetatean? astept raspuns in termen de 30ani.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8195 secunde