Așa prepari o bună marinată pentru friptură

251
Așa prepari o bună marinată pentru friptură - 22octmarinatafripturi-1382442155.jpg

Articole recomandate

Folosită în multe bucătării din întreaga lume, marinarea este, de multe ori, un proces culinar în sine. Multe din gusturile picante și acre ale alimentelor din Asia de Sud sau din Caraibe se bazează pe marinate, pentru a-și însuși aromele caracteristice. Marinatele pot fi folosite pentru puțină aromă, cu câteva condimente simple, proaspete, de bază, sau pentru a crea arome pregnante, cu plante foarte aromatice și condimente.

Ingrediente pentru marinată

Componentele de bază pentru marinate se împart în trei grupe: acizi, cum ar fi oțet (vin) sau suc de lămâie, uleiuri și condimente. O bună marinată va avea o proporție echilibrată și variată a celor trei elemente, în funcție de tipul de produse alimentare și aromele pe care doriți să le obțineți. Alte ingrediente aromatizante care se mai utilizează în procesul de marinare sunt mierea, hreanul, hamsiile sau anșoa, ketchup-ul, sosul de soia, Tabasco, tamarid. Sau produse fermentate: sosuri de pește, sos Worcestershire, iaurt, bere și altele. Alegerile sunt aproape nesfârșite și în funcție de preferințe și gust!

Timpul de marinare, esențial

Chiar dacă nu este un process complicat, secretul este ca marinarea să fie planificată în timp util, mai ales dacă alimentele marinate urmează a fi gătite ulterior. Faceți marinatele și scufundați alimentele în ele, în special cărnurile, înainte de a vă apuca de celelalte pregătiri ale mesei. Puteți utiliza întotdeauna timpul de marinare în favoarea dumneavoastră pentru a pregăti restul. Dacă ieșiți la un grătar ar fi bine să luați în calcul marinarea cărnurilor și chiar a legumelor, deoarece majoritatea marinatelor previn dezvoltarea bacteriilor și oxidarea legumelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Totul despre SEXTING,  sexul prin sms
Pagina a fost generata in 2.3763 secunde