Spaghetti cu legume coapte

50

Articole recomandate

Este o rețetă vegetariană rapidă, simplă, care cucerește prin gustul unic, dulceața și prospețimea deosebită. Legumele din rețeta de mai jos se pot coace și la cuptor, dar versiunea de față câștigă prin rapiditatea de gătire.

Ingrediente: 250 grame spaghetti, 1 dovlecel mic, o vânătă mică, o ceapă roșie, 1 ardei gras (roșu), 2 căței de usturoi, 2 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri ulei de măsline, pătrunjel proaspăt tocat, 3 linguri parmezan ras (opțional), sare, piper.

Preparare: Fierbeți pastele al dente. Păstrați câteva linguri din apa în care au fiert. Curățați ceapa, ardeiul, capetele vinetei și dovle-celului. Tăiați dovlecelul și vânăta în cuburi potrivit de mari. Tăiați ardeiul și ceapa în pătrate cam de aceleași dimensiuni. Sotați legumele într-o tigaie cu ulei de măsline până când prind culoare și se înmoaie. Stropiți legumele cu apa în care au fiert pastele. Adăugați zeama de lămâie, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, pastele, sare și piper după gust. Amestecați și serviți imediat, eventual cu parmezan presărat.

Timp de pregătire: 15 minute. Timp de gătire: 15 minute. Porții: 2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4631 secunde