Concurs Astăzi se deschide Festivalul Internațional al Dunării

315
Astăzi se deschide Festivalul Internațional al Dunării - delta2312730500-1313130547.jpg
Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional al Dunării se va deschide, astăzi, la Tulcea, cu Târgul de meșteșugari, informează Realitatea.net.

Festivalul de la Tulcea este replica manifestărilor similare care se desfășoară o dată la doi ani în orașele Ulm și Noul Ulm, Germania, potrivit Primăriei municipiului Tulcea, evenimentul fiind adus la Tulcea în 2003, în urma parteneriatului încheiat între administrațiile din cele două orașe.

Târgul de meșteșugari va fi urmat de deschiderea expoziției vehiculelor de epocă, la ora 21,00, fiind programat concertul de jazz al trupei 'Orient Expres'.

'Mașinile de epocă vor staționa vineri pe strada Unirii (în centrul orașului - n.r.), iar sâmbătă vom avea o prezentare pe strada Isaccei pe un traseu pe care anul acesta l-am prelungit, pentru că această defilare a trezit mereu interesul tulcenilor', a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Constantin Hogea.

Sâmbătă, manifestările vor continua cu o expoziție de fotografie pe faleza orașului 'Tulcea - Natură și Cultură', de la ora 21,00 urmând să susțină concerte Bosquito și Ștefan Bănică jr. Duminică, pe faleza orașului vor concerta Crush și Alexandra Ungureanu, Connect-R și Smiley.

Luni, 15 august, manifestările de dimineață dedicate Zilei Marinei Române vor fi continuate seara de primărie cu concertele Analiei Selis, trupelor Vunk și Iris, ele urmând să se încheie cu un foc de artificii.

Bugetul alocat de Primăria municipiului Tulcea acestor manifestări este de 200.000 de lei, valoarea contractelor încheiate cu artiștii fiind de circa 160.000 de lei.

'Vom încheia aceste manifestări, dar sezonul turistic va continua la Tulcea, pentru că ne pregătim de ediția princeps a festivalului internațional Rowmania, proiectul bine-cunoscutului sportiv Ivan Patzaichin', a menționat primarul Hogea.

Festivalul Rowmania se va desfășura în perioada 2-4 septembrie, la Tulcea fiind așteptați peste 200 de caiaciști din Europa și America ce parcurg Dunărea în ambarcațiuni fără motor în cadrul Turneului Internațional al Dunării.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.3876 secunde