Concurs Atacurile informatice vizând SUA și Coreea de Sud ar proveni din Marea Britanie

177
Atacurile informatice care au vizat, în urmă cu două săptămâni, site-uri din Statele Unite și Coreea de Sud provin de la un server din Marea Britanie, a anunțat un centru de securitate informatică vietnamez, citat de AFP.
Vietnamul face parte dintru-un grup regional cunoscut ca Asia Pacific Computer Emergency Response Team (Cen-trul de Urgență Informatică Asia-Pacific).
"Am localizat serverul central care controlează toate atacurile, în Marea Britanie (...) Raportul nostru este primul privind localizarea serverului central", a afirmat Nguyen Minh Duc, cercetător la Bach Khoa Internetwork Security (BKis), un centru care ține de Universitatea de Tehnologii din Hanoi. "Descoperirea noastră le oferă informații autorităților pentru a găsi vinovatul din spatele acestor atacuri (...) Hackerul poate fi oriunde în lume, poate fi condus de oricine, nu numai de Coreea de Nord", a adăugat el.
Săptămâna trecută, deputați sud-coreeni au declarat că serviciile de informații de la Seul, NIS, suspectează Coreea de Nord sau susținători ai acestei țări care s-ar putea afla în spatele agresiunilor. Acestea ar proveni din 16 țări, au adăugat ei, citând NIS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 20 Iulie 2009
Stire din Diverse : Tastatură pentru blonde
Pagina a fost generata in 3.123 secunde