Bac 2013 / Perle la Geografie: "Ăia era Subcarpații?"

595
Bac 2013 / Perle la Geografie:

Articole recomandate

Examenul de Bacalaureat 2013 s-a încheiat vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care au participat 6.259 elevi din Prahova  înscriși pe listele de Bac 2013. La ieșirea de la ultima probă, la care mulți dintre candidații de la centrul de examinare "Sfântul Apostol Andrei" din Ploiești au ales Geografia, absolvenții au făcut o avanpremieră a "perlelor" pe care le vor găsi profesorii în lucrări. 




O candidată care a ales disciplina Geografie pentru ultimul examen de la Bacaluareat, și-a verificat în fața centrului de examinare răspunsurile date în lucrare, cu unii dintre colegii mai pregătiți.    


Prima oară a fost extrem de curioasă "Ce stat era ăla micuțu, micuțu, acolo, de pe hartă?". "Liechtenstein", a informat-o un coleg, Marius Radu, transformat ad-hoc în guru al probei de geografie pentru majoritatea candidaților din "Sfântul Apostol Andrei". "Auzi, dar ce orașe mai e în Ungaria?", a continuat colega, dând indicii clare și asupra notei pe care o va obține la limba română. "Debrecen, Gyor, Veszprem", i-a răspuns din nou colegul. 


Întrebările au continuat cu dezacorduri și curiozități geografice minute întregi: "Ăia era Subcarpații?", "Mai era și alți munți în Ungaria?". Dezamăgită că a răspuns greșit la majoritatea punctelor, a încheiat apoteotic "Auzi, dar la subpunctul ală trei, era Marea Mediterania?". Fără să-și dea seama unde a greșit, a realizat totuși după ochii mirați ai colegilor că întrebarea a fost prea de tot, așa că și-a luat grațioasă la revedere și a plecat să sărbătorească, la un suc, încheierea Bacalaureatului.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Topul celor mai mari curiozități geografice
Pagina a fost generata in 3.5647 secunde