Bărbații își caută amante chiar dacă își iubesc partenerele. De ce?

584
Bărbații își caută amante chiar dacă își iubesc partenerele. De ce? - amante-1371658980.jpg
Deși majoritatea bărbaților se implică într-o relație cu gândul că vor rămâne fideli, în orice cuplu intervine la un moment dat obișnuința și dorința de a cunoaște și alte persoane pentru a experimenta ceva nou.

La bărbați, dorința este mai acută și mai greu controlabilă decât la femei. Psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia explică de ce aleg bărbații să își înșele partenerele:

Bărbații tineri intră într-o relație de dragoste crezând în mitul monogamiei. Mulți bărbați vin din familii dezbinate din cauza infidelității și nu vor să fie în aceeași situație. Ei cred că dacă își iubesc partenera vor fi satisfăcuți și pe plan sexual. Încercările de a condimenta viața sexuală apar, de obicei după aproximativ trei luni de relație.

Dorința de a face sex cu altcineva se dezvoltă din ce în ce mai mult, însă bărbații nu vor să-și părăsească partenerele. Ei vor doar să-și îndeplinească fanteziile sexuale, dar în același timp să-și păstreze relațiile afective.

Bărbații încep să-și respingă partenerele, dorindu-și în același timp să facă sex cu altcineva. Bărbații trebuie să decidă: se despart de partenerele lor pentru a putea face sex cu altcineva? Le spun partenerelor că vor o relație deschisă, din punct de vedere sexual? În majoritatea cazurilor, decizia este infidelitatea și prima oară se întâmplă la beție. Nu aleg prima opțiune (despărțirea) pentru că își iubesc partenerele și nu vor să-și strice relația. Nu aleg nici să vorbească despre fanteziile lor pentru că se tem că vor fi respinși și în plus, nu vor mai beneficia de încredere din partea partenerelor de viață. Așa că înșelatul rămâne singura opțiune rațională pentru a-și păstra relațiile și în același timp pentru a-și satisface fanteziile. Deoarece majoritatea bărbaților nu sunt prinși după ce au înșelat o dată, ei consideră că răul este deja făcut și continuă să înșele. În plus, înșelatul le oferă ocazia de a face mai mult sex fără să le permită partenerelor lor să facă același lucru.

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Iunie 2013
Stire din Diverse : Ține ridurile la distanță!
Pagina a fost generata in 2.9187 secunde