De ce să alegi sportul în aer liber?

67
De ce să alegi sportul în aer liber? - miscareaerliber-1371659067.jpg

Articole recomandate

Mișcare în sala de sport sau în aer liber? Iată câteva motive să alegi a doua variantă:

Aerul. În parc nivelul de oxigen este mai mare decât în alte zone ale orașului, iar frunzele au un efect de filtrare a poluanților atmosferici. Un aer mai curat ne dă o senzație de bine și o capacitate mai mare de efort. Dimineața avem cel mai curat și răcoros aer, deci în drum spre serviciu poți face puțină mișcare în parc.

Soarele. Atât prin vitamina D a cărei sinteză o realizează, cât și prin efectul direct asupra ochilor, nervului optic și creierului, soarele stimulează proce-sele vitale și îți va da energie. Expunerea directă la razele sale se face moderat, folo-sind haine cu mâneci lungi, pentru a evita arsurile solare, mai ales în timpul dimineții și serii.

Orizontul. În birou, linia orizontului este la câteva zeci de centimetri. Mutând privirea pe obiecte aflate la distanțe mari (chiar și câțiva kilometri) ajuți la relaxarea ochilor și chiar a mușchilor faciali (deci mai puține riduri). Culoarea cerului și a ierbii ajută reglarea ritmului circadian și calitatea somnului.

Distracția. Există în fiecare oraș grupuri de persoane care, sub îndrumarea unor instructori, ies în mod frecvent și se antrenează în aer liber. Caută un astfel de grup în orașul tău.

Ploaia, vântul, frigul. Intemperiile pot fi neplăcute, dar expunerea inteligentă duce la călirea organismului, ajutându-l să reziste mai bine apoi diverșilor factori de stres.

(Sursa: www.getfit.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Iunie 2013
Stire din Diverse : Ține ridurile la distanță!
Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Diverse : Spune adio oboselii de pe chip!
Pagina a fost generata in 1.7561 secunde