Concurs Bebelușii percep muzica din a opta săptămână de sarcină

958

Articole recomandate

Veste bună pentru viitoarele mame. Pruncul aflat în burtica lor începe să perceapă sunetele din a treisprezecea săptămână de viață intrauterină, iar din a opta lună de sarcină, bebelușului începe să-i placă muzica. Asta susțin autorii unor studii despre efectele muzicii asupra copiilor.
Cercetările coordonate de Barbara Kisilevsky de la Universitatea Queen’s demonstrează că sistemul auditiv al fătului percepe muzica din a opta lună de sarcină.
Specialiștii au monitorizat 134 de viitori nou-născuți aflați în perioada 10-36 săptămâni de viață intrauterină. Le-au fost determinate ritmul cardiac și mișcările cu ajutorul ecografiei, în timp ce un calculator emitea mai multe zgomote. Astfel, cercetătorii au demonstrat că înaintea celei de-a treizecea săptămâni de sarcină fătul nu reacționează la sunete. "În schimb, când în cameră se auzea muzică, fetușii de peste 30 de săptămâni începeau să se miște, dar nu am obținut niciun răspuns înaintea acestei vârste", declară dr. Kisilevsky.
Totuși, ea nu a reușit să determine cu exactitate intensitatea la care viitorii bebeluși disting sunetele.
Specialistul canadian le spune viitoarelor mămici că au șapte luni la dispoziție pentru a alege primele sunete sau primele acorduri muzicale pe care copilul le va auzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9357 secunde