Concurs C’așa’i românul

313

Articole de la același autor

Truism: românul s-a născut descurcăreț. Lasă-l în mijlocul deșertului gol pușcă și va apărea în prima oază purtând țoale cumpărate la promoție. Dă-i o bucată de sârmă și un patent și-ți va repara Mercedesul în jurul căruia s-au învârtit o droaie de nemți timp de o săptămână fără să-i găsească hiba. Alocă-i 400-500 lei pe lună și va reuși să plătească întreținerea, gazul, lumina, rata la mașina de spălat, manualele ciutanilor, să mănânce și să-i rămână și de-o bere-două. Sau pune-l să înoate pe uscat, ca găinile, și-ți va veni cu medalii de aur de la următoarea competiție. Cum s-a întâmplat cu delfinașii constănțeni, care, vorba aia, s-au antrenat într-un ibric și s-au întors cocârjați de premii de la Naționalele de Juniori. Scrie în Cugetul de alaltăieri.
La ceasuri de restriște, dacă nu merge cu inventivitatea proverbială, ne aliem cu codrul, râul, ramul, otrăvim fântânile, pârjolim pășunile, îl ardem cu pietroaie pe Carol
Robert d’Anjou la Posada și aducem Olanda și Franța să joace la Constanța. Adică, ei să încerce să joace, noi să ne facem că plouă și să-i troznim fulgerător pe contraatac, la un corner, la o lovitură liberă, la un aut, exact când le sunt picioarele mai încleiate, pielea mai de găină și gândul mai degrabă la o ceașcă de ciocolată caldă.
Să nu fiu înțeles aiurea: sunt extrem de bucuros că vicecampioana mondială va vizita cocheta noastră urbe de provincie, sunt deosebit de încântat că pe stadionul constănțean vor călca alde Ribery, Benzema, Ben Arfa sau Coupet, fotbaliști încântători, dintre care doar Benzema valorează cât trei-patru loturi ale Farului puse unul peste altul.
Clar ca lumina nocturnei: în rarele situații când sârma nu e de ajuns, românul știe cum s-o scoată la capăt. Profită la maxim de cadrul natural cu care l-a dotat Doamne-Doamne, astfel încât blestematul de inamic să cadă cu nasul în glod și să-și piardă dantura, ca Sinan Pașa la Podul Înalt.
Din păcate, românul gândește păgubos. În loc să căutăm să umplem mai repede bazinele cu apă, să construim adevărate săli de sport, nu 400 de bălării năstăsiene, să punem la punct infrastructura de toate felurile, preferăm să ducem oaspetele în Ferentari și să-l lăsăm să-și rupă gâtul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5774 secunde