Consultări pentru declanșarea grevelor de solidaritate în companiile din portul Constanța

327

Articole de la același autor

Ieri, colegiul liderilor din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare a analizat situația de criză de la compania "Constanța South Container Terminal", faptul că, prin eșecul negocierilor salariale, s-a ajuns la declanșarea grevei generale. Colegiul a decis ca liderii să înceapă consultările cu membrii din sindicatele portuare, pentru organizarea grevelor de solidaritate în unitățile din portul Constanța, a declarat Petre Costel, președintele federației. Operațiunea de strângere a semnăturilor ar urma să se încheie luni, 21 iulie. Atunci se va cunoaște care sindicate vor organiza acțiuni greviste și pe ce perioadă.
Potrivit art. 45, din Legea nr. 168/1999 privind soluționarea conflictelor de muncă, greva de solidaritate poate fi declarată în vederea susținerii revendicărilor formulate de salariații din alte unități, durata ei neputând fi mai mare de o zi.
Scopul grevelor de solidaritate este acela de a crea o presiune mai mare asupra patronilor și administrațiilor din zona de conflict, de a-i determina să revină la masa negocierilor cu sindicatele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0182 secunde