Călătorii și cartofii nu vor mai călători cu aceleași microbuze

2049
Călătorii și cartofii nu vor mai călători cu aceleași microbuze - e0f1a741eaa73fdf40972a4472d02acb.jpg
Șeful Registrului Auto Român (RAR), reprezentanța Constanța, a anunțat că, de curând, a fost modificată legislația privind transformarea microbuzelor de transport marfă în autovehicule de transport persoane.
Potrivit lui Tudorel Calapod, această măsură a fost luată ca urmare a incidentelor rutiere din ultima perioadă în care au fost implicate microbuze de transport persoane. Deoarece multe dintre acestea sunt transformate din vehicule de transport marfă și nu sunt ranforsate special pentru protecția pasagerilor, majoritatea evenimentelor rutiere au avut urmări tragice. "S-a limitat extrem de mult posibilitatea transformării microbuzelor din transport marfă în transport de persoane. Acum sunt obligate să facă teste de stabilitate, să ia măsuri suplimentare de protecție, care costă foarte mult. Și tocmai aici era avantajul lor. Multe firme pre-
ferau să transforme microbuzele din marfă în transport persoane deoarece era mult mai ieftin decât să cumperi unul special construit pentru călători. În curând, va fi interzisă de tot această transformare", ne-a declarat Tudorel Calapod, șeful ARR Constanța.
Polițiștii constănțeni au semnalat de mult timp această problemă, privind autorizarea pentru transportul de călători a microbuzelor care sunt proiectate și construite pentru transportul de marfă. "Microbuzul a fost făcut pentru transport marfă. Pentru că sunt mai ieftine, firmele de transport le cumpără, le sudează scaune, iar cei de la ARR și RAR le certifică și le autorizează pentru transportul de persoane. Normal că acel vehicul nu va putea niciodată să își protejeze călătorii în cazul unor evenimente rutiere pentru că ele nu au fost construite pentru așa ceva", a declarat inspectorul Marius Ghiță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3559 secunde