Control de amploare al polițiștilor și reprezentanților RAR

1829
Control de amploare al polițiștilor și reprezentanților RAR - 5cc03f92640d723a2467f9f252e97729.jpg
970 polițiști rutieri și 174 specialiști din cadrul Registrului Auto Român au participat zilele trecute la o acțiune la nivel național, ce a avut ca obiectiv reducerea numărului accidentelor rutiere și consecințelor acestora, produse pe fondul defecțiunilor tehnice.
În timpul acțiunii au fost retrase 646 de certificate de înmatriculare, au fost reținute în vederea suspendării 55 de permise de conducere auto, iar 28 de autovehicule au fost indisponibilizate.
Locațiile unde s-au desfășurat activitățile de control au fost stabilite cu preponderență pe drumurile naționale, prilej cu care s-a urmărit dacă șoferii respectă prevederea de lege care spune că circulația pe autostrăzi, pe drumurile expres și cele naționale europene conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire.
Totodată, în cadrul acțiunii s-au urmărit verificarea deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, funcționarea sistemelor de iluminare, semnalizare și sistemul de rulare al vehiculelor.
În timpul acțiunii, oamenii legii au controlat 10.697 autovehicule și au aplicat 5.462 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 642.270 de lei.
Din totalul sancțiunilor contravenționale, 506 au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 140 pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice obligatorie, 626 pentru nefolosirea în timpul zilei a luminilor de întâlnire și 4.190 pentru alte abateri de la normele rutiere.
Pentru defecțiuni tehnice grave au fost reținute 55 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cadrul activităților de control tehnic în trafic, polițiștii rutieri au retras 646 certificate de înmatriculare, din care 163 pentru defecțiuni la sistemul de rulare al vehiculelor, 165 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 140 pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice și 178 pentru alte defecțiuni tehnice.
Polițiștii rutieri au dispus în 28 de cazuri imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de defecțiunile tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3524 secunde