Curtea Constituțională, colacul de salvare al corupților

1936
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis ieri să trimită dosarul fostului președinte al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea, Dumitru Lascu, la Curtea Constituțională, în urma unei excepții de neconstituționalitate invocată de avocatul acestuia. În urma deciziei judecătorilor constănțeni, procesul va fi suspendat, iar dosarul va pleca la magistrații de la București, în vederea pronunțării pe excepțiile respective.
Potrivit anchetatorilor, la data de 21 octombrie 2008, Dumitru Lascu, în calitatea sa de președinte - director general al CAS Tulcea, ar fi pretins suma de 10.000 de lei pentru a suplimenta linia bugetară a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 de lei pentru lunile noiembrie și decembrie 2008, prin direcționarea unor fonduri gestionate de CAS Tulcea. La data de 24 noiembrie 2008, Dumitru Lascu a primit suma de 8.100 de lei și 500 de euro, banii fiind găsiți în cursul aceleiași zile la percheziția efectuată în biroul inculpatului.
Dumitru Lascu a fost reținut și arestat o perioadă de timp. În luna martie 2009, el a fost trimis în judecată, iar Tribunalul Tulcea l-a condamnat la patru ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. Dosarul a ajuns recent pe rolul Curții de Apel Constanța, în vederea judecării apelului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3972 secunde