Când începeți să-i dați bebicului cărniță

157
Când începeți să-i dați bebicului cărniță - carnita-1405096603.jpg

Articole recomandate

Momentul în care începe diversificarea alimentației bebelușilor reprezintă startul pentru noi obiceiuri alimentare, ce vor influența dezvoltarea organisumului pentru toată viața.
Se știe cu exactitate că primele 4-6 luni sunt dominate de alimentația cu lactate, de preferat fiind laptele matern. Potrivit Ghidul.părinților.ro, acesta aduce toate elementele nutritive și energetice necesare creșterii și dezvoltării bebelușului. Mai mult, intervenind prea devreme, suprasolicităm funcțiile digestive ale bebelușilor și se pot creea astfel dezechilibre grave. Înainte de vârsta mai sus amintită, deglutiția pentru solide nu este maturizată și poziția însăși a corpului și capului poate predispune la accidente. Vă puteți ghida înainte de începerea alimentației solide dacă sugarul se află în următoarele situații:
 Își ține capul și se sprijină destul de bine atunci când stă în funduleț  Urmărește cu ochii alimentele  Deschide gurița când vede că se apropie mâncarea  Își mișcă buza de jos atunci când îndepărtați lingurița din guriță  Poate să împingă alimentele din linguriță până în spatele gurii pentru a fi înghițite.
Viziune diferită
În trecut, indicația de introducere a alimentelor bazate pe carne era în jurul vârstei de 7-8 luni, în funcție de toleranța micuților. Astăzi, se mizează pe scăderea acestui interval tocmai datorită unor beneficii de necontestat observate de-a lungul timpului. După vârsta de 6 luni, rezervele de fier și zinc ale organismului încep să scadă și laptele nu mai face față noilor necesități metabolice. Or, micro și macronutrienții din carne vin și suplimentează golurile nutritive din alimentație și de aici recomandarea de a începe administrarea de carne încă foarte devreme, aproape de 6 luni.
Deficitul de fier
Aproximativ 90% dintre sugarii cu vârstă de 10 luni au deficit de fier și zinc; aceste două elemente, cu rol foarte important în dezvoltarea organismului, trebuie aduși din alimentative pentru a fi asimilați. Carnea este o sursă importantă și cam singură în acest sens. Inițial s-au introdus pe scară largă cerealele fortifiate cu fier, însă rezultatele nu au fost spectaculoase. La acestea se adaugă și un deficient coexistent al zincului în alimentația vegetală de la începutul diversificării. S-a stabilit că produsele de origine animală satisfac aceste două cerințe ale organismului în creștere. Carnea reprezintă o sursă bogată de fier și zinc aducând totodată și un important aport proteic și vitaminic. Cercetătorii în domeniu au pus la cale un studiu pe un număr foarte mare de sugari și pe o perioada întinsă de timp, pentru a compara beneficiile și impedimentele unei alimentații precoce, bazată pe produse din carne. În mare, concluzia constă într-o mai bună alimentare a organismului cu fier și zinc la copiii care au primit carne încă de la vârstă de 6 luni. Anemia feriprivă este prevenită astfel cu succes și acesta este cel mai important beneficiu. Se începe corect prin fierberea a 30 g de carne și mixarea acesteia. Este de dorit să începeți fierberea în apă deja încălzită astfel încât formarea unui strat gros la suprafață bucății de carne să protejeze de pierderea și dezintegrarea proteinelor. Sortimentele cele mai indicate sunt cele de pui, curcan sau vită. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8181 secunde