Candidații la europarlamentare comunică prin Twitter cu alegătorii

476

Articole de la același autor

Candidații la alegerile europarlamentare din 2009 au început să folosească platforma de socializare online Twitter pentru a discuta cu alegătorii și pentru a-și posta comentariile personale, transmite AFP.
De două săptămâni, pe Europatweets.eu sunt prezentați candidații la alegerile europene, europarlamentarii în exercițiu și activitatea lor, folosind platforma de socializare Twitter, un nou mod de comunicare, foarte la modă. Această metodă, care a avut un succes răsunător pentru clasa politică americană, permite trimiterea gratuită folosind internetul sau telefonul mobil de mesaje scurte unui număr practic nelimitat de persoane.
"Ne-am bazat pe ceea ce s-a întâmplat în Statele Unite cu site-ul Tweetcongress.org, care transmite mesajele congresmenilor americani", a declarat Xavier Damman, unul dintre inițiatorii proiectului. Acesta, alături de alți doi ingineri în informatică care au participat la crearea site-ului, vor ca o astfel de rețea socială să-i apropie pe cetățeni de "un scrutin obscur și neînțeles".
"Spre deosebire de Uniunea Europeană, care atrage cetățenii printr-o campanie publicitară amplă, (Twitter - n.red.) este ceva modern și are mai multe șanse să fie preferat", a declarat Damman, în vârstă de 25 de ani, care este convins de eficiența acestei metode, în urma succesului campaniei prezidențiale americane și a mobilizării societății prin internet.
La o primă vedere, Europatweets.eu permite citirea celor mai recente mesaje ale europarlamentarilor și filtrarea acestora în funcție de țara de origine sau de grupul politic din care fac parte, însă deocamdată numai 60 de candidați s-au înscris pe această platformă, un număr încă destul de mic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7339 secunde