"Katalin Varga", marele premiu la Festivalul de la Copenhaga

439
Filmul de producție românească "Katalin Varga", primul lung metraj al britanicului Peter Strickland, a câștigat sâmbătă seara "New Talent Pix Award", marele premiu al festivalului de la Copenhaga, informează AFP.
Filmul, care, în descrierea AFP, "relatează povestea bulversantă a unei femei rănite care încearcă să se răzbune pe bărbații care au violat-o în trecut", a fost preferat dintre cele 12 producții care au intrat în competiție.
"Katalin Varga" este o coproducție româno-anglo-ungară scrisă și regizată, în 2008, de debutantul Peter Strickland. Casa de producție din România care a fost implicată în acest proiect este Libra Films.
Filmul, care a câștigat anul acesta și Ursul de argint pentru sunet la Festivalul de la Berlin, prezintă povestea lui Katalin (interpretată de actrița clujeancă Hilda Peter), o femeie izgonită de acasă de soțul care a aflat că nu este tatăl copilului ei.
Marele premiu al selecției oficiale al Festivalului de la Copenhaga este consacrat primelor filme ale regizorilor debutanți și este însoțit de un cec în valoare de 50.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4805 secunde