Care sunt cele mai spectaculoase destinații turistice internaționale

1583
Care sunt cele mai spectaculoase destinații turistice internaționale - 5iuliefondbunmeteoragreece-1373026917.jpg

Articole recomandate

Vă doriți să aveți parte de o vacanță de vis, să admirați cele mai frumoase și inedite priveliști din lume și să vizitați obiective din afara țării cu adevărat speciale? Divahair.ro vă ajută să descoperiți astfel de locuri.

Meteora, Grecia

Pe lista celor mai spectaculoase obiective turistice pe care nu trebuie să le ratați se regăsește și complexul mănăstiresc Meteora, aflat în centrul Greciei. Construite direct pe stânci, la peste 300 de metri altitudine, mănăstirile oferă priveliști de vis și ocazia unei experiențe unice. Accesul la cele 6 biserici, singurele din cele 24 care încă mai există, este facilitat de treptele și podurile din lemn construite ulterior. Pe lângă frumusețea răpitoare a locului care atrage anual mii de turiști, complexul este recunoscut și datorită impor-tanței religioase.

Masada, Israel

O țară bogată în obiective culturale impregnate cu istorie, Israel oferă șansa unei atracții turistice spectaculoase, dar și foarte populare. Aflată în topul preferințelor, Masada, o fortăreață antică ridicată pe un platou și trasformată în palat de către regele Irod cel Mare, trebuie bifată neapărat dacă ajungi în această destinație. Panorama impresionantă și ruinele sunt principalele motive pentru care nu ar trebui să ratați această atracție cu adevărat spectaculoasă.

Taj Mahal, India

Devenit un simbol al Indiei, această perlă arhitecturală numită Taj Mahal se numără printre cele mai spec-taculoase și vizitate atracții din lume. Construcția din Agra, ridicată de împăratul Shah Jahan în secolul al XVII-lea, este un mausoleu dedicat soției sale Mumtaz Mahal, fiind și locul unde se află sicriele celor două capete încoronate. Complexul include, pe lângă impresionantul edifi-ciu și superba grădină, o moschee, dar și alte câteva mausolee mai mici, unde sunt îngropate celelalte soții ale împăratului.

Bath, Anglia

O destinație vizată de mulți turiști datorită diversității sale culturale, Anglia este alegerea ideală dacă sunteți în căutarea unui loc împânzit de atracții spectaculoase. Printre cele mai interesante obiective turistice din afara Londrei se numără și orașul Bath. Vestigiile arheologice ale acestui oraș ridicat de romani includ un impresionant templu clădit în secolul I d.Hr., dar și celebrele băi romane.

Marele Buddha din Leshan, China

O atracție turistică inedită, dar nu la fel de cunoscută turiștilor precum alte obiective din China, este uriașa statuie a lui Buddha din provincia Sichuan. Construcția pentru impozanta statuie, care măsoară 71 de metri, a început în secolul al VIII-lea, la inițiativa unui călugăr care voia să îl înduplece pe Buddha să nu mai inunde regiunea aflată la confluența a trei râuri. Legenda, conform căreia călugărul și-a scos singur ochii pentru a-și dovedi buna intenție, fac locul și mai interesant. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Să ne răcorim cu o înghețată
Pagina a fost generata in 3.163 secunde