Care sunt principiile de bază în dieta vârstnicilor

256
Care sunt principiile de bază în dieta vârstnicilor - dietabatrani-1358879656.jpg
Varietatea joacă un rol important într-o alimentație sănătoasă. De aceea, încercați în permanență noi alimente și noi rețete.

Alimentația trebuie să sa bazeze în mare parte pe produsele derivate din cereale integrale sau îmbogățite cu vitamine și minerale: paste din grâu integral, orez brun, orz, pâine sau alte produse din multicereale.

Lichidele trebuie să fie consumate din belșug, deoarece facilitează digestia și împiedică deshidratarea.

Fructele și legumele colorate stimulează apetitul și furnizează vitaminele și mineralele esențiale.

Aportul bogat de calciu și vitamina D contribuie la întărirea oaselor și la ameliorarea osteoporozei. Puteți opta pentru lapte, iaurt și brânzeturi, băuturi din soia îmbogățite cu calciu. De asemenea, este bine să faceți zilnic mișcare.

Carnea, peștele, ouăle, brânza și leguminoasele furnizează proteinele necesare persoanelor de vârsta a treia. 

Consumați în special alimente sărace în grăsimi și nu gătitț cu grăsimi în exces. Unele persoane în vârstă se confruntă cu indigestii cauzate de consumul unor alimente. Dar, excluderea alimentelor care provoacă probleme duce la lipsa unor principii nutritive importante: vitamine, minerale, calciu, fibre și proteine.

Unele afecțiuni cronice la vârstnici necesită adoptarea unui regim alimentar specific: bolile de inimă, diabetul, artrita, osteoporoza,fapt pentru care se recomandă să consultați un nutriționist care să vă creeze o dietă individualizată. Sursa romedic.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1983 secunde