Cassata cu căpșuni

174
Cassata cu căpșuni - 21maiinghetatacucapsuni31-1369150050.jpg
Ingrediente: 2 blaturi pentru tort, 4 linguri gem de caise, o lingură lichior de portocale. Pentru umplutură: 140 g mix de fructe confiate, tocate, 50 g de ciocolată neagră, tocată și ținută la rece, 500 g de ricotta, 140 g de zahăr fin. Pentru decor: un tub frișcă Hulala spray, o mână de căpșuni, curățate, tăiate în sferturi, o lingură alune de pădure decojite pentru decor. Preparare: Se unge cu puțină apă și se tapetează cu folie de plastic o tavă de chec. Din cele două blaturi se decupează două dreptunghiuri cu dimensiunile tăvii (sau un pic mai mici, dacă tava are pereții groși). Într-o crăticioară se încălzesc gemul, lichiorul și o lingură de apă. Se lasă să se răcească un pic, apoi se ung cele două blaturi. Într-un bol, se freacă ricotta cu zahărul, apoi se încorporează ciocolata și fructele confiate. Se așază primul blat (cu partea unsă în sus) în tavă. Se adaugă umplutura, se nivelează, apoi se așază deasupra al doilea blat și se presează ușor. Se dă la frigider cel puțin o oră. Se scoate pe un platou și se ornează cu Hulala, peste care se așază bucățile de căpșuni. Se presară fulgii de migdale. Este un deliciu!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5988 secunde